HC Energie Karlovy Vary

Frodl vychytal Němce a zpíval si Vysoký jalovec! Skvělý výkon, chválil spoluhráče

V národním týmu odchytal poprvé celý zápas a hned se zaskvěl čistým kontem! Dominik Frodl tak po utkání s Německem, které Češi vyhráli 3:0, neskrýval nadšení.

Dominiku první kompletní zápas za národní tým, jak jste si ho užil?
Výsledek odpovídá za všechno. Já to beru jako první zápas, protože jsem věděl, že když se nic nestane, tak to odchytám celé. Nedovedl jsem si představit, že budu mít nulu, ale skvělý výkon od nás.

Jak těžký zápas to byl? ?
Je to samozřejmě těžké, v té druhé třetině měli přesilovku pět na tři. Je docela znát, že jsem chytal zápas po měsíci, už je to delší doba, když jsme skončili s Varama. Odehráli jsme výborný zápas a z toho vyplývalo, že Němci tolik těch šancí neměli.

Vy jste tady doma, ale je vidět, že vás i místní stadion může překvapit, když jste vyjížděl z branky a puk se zvláště odrazil od vrat, kde vyjíždí rolba? ?
Já už to viděl, jak to vyhazuji přes hřiště na druhou stranu a Němci tím zahodili útok, ale to se prostě stane na jakémkoliv stadionu.

Celková spokojenost s obranou i ostatními hráči? ?
Za mě je tady nejlepší možný tým těch kluků, kterým skončila sezóna. Ta kvalita je obrovská a potvrdili jsem to dobrým výkonem.

Jak jste koukal na kombinace svých spoluhráčů? Například Stránský – Červenka nebo Davida Tomášek? ?
Já jsem si občas zpíval „vysoký jalovec“. Několikrát jsem se přistihl, že jsem byl jako fanoušek v tom zápase, ale ukázali jsem tu kvalitu.

Byl jsi překvapený, jak se před tebou objevovali více útočníci, než obránci? ?
Myslím si, že všichni kluci mají šanci jet na mistrovství světa, jinak by tady nebyli. Není to žádný béčkový tým, a to ukazuje to, že se to o mistrovství chtějí všichni porvat. Je to v Česku svátek hokeje a my už se snažíme najet ne nějaký styl, jak by se měl tým prezentovat na mistrovství světa. Samozřejmě pak přijede plno hráčů z NHL, ale myslím si, že ti kluci, co tady budou, tak to budou mít natrénovaný.

Jaký ten styl by tedy měl být? ?
Já nejsem žádný stratég. Já tam chytám puky. Samozřejmě vnímám něco, co si ostatní řeknou. Myslím si, že byl měl být ten hokej aktivní. Beci hodně podporovali útok, ale samozřejmě se zajištěnou obranou. Útočný hokej, ale samozřejmě se systémem v obraně.

Domácí hala, domácí publikum, přišla nějaká nervozita? ?
Lhal bych, kdybych řekl, že tam žádná nervozita nebyla. Já jsem na tenhle zápas čekal velmi dlouho a nervozita byla. V zápase to opadlo a pak už jsem si to užíval, a byl jsem v té bráně moc rád.

Po druhém gólu za tebou přijel Filip Pyrochta, byl jsi to ty, kdo si všimnul, že Němci špatně střídají. Křičel si na ně něco? Máš tak pomyslné „áčko“?
Já jsem na ně hned křičel. Vidím to hřiště, jsem gólman a tak to všechno vidím. (usmívá se) Pomohl jsem mu, on to teda podle mě viděl, ale pomohl jsem mu. A asistenci budu mít někde v hlavě napsanou.

V přesilovce pět na tři tam obránci uzavřeli ten prostor, že tam Němci neměli šanci na křižnou přihrávku a téměř se nedostali ke střele?
Já jim to říkal hned klukům, že tam dobře stáli. Oni tam sice obehrávali ten trojúhelník, já jsem tam šel pořád zespodu nahoru a docela už mě bolely kyčle, ale zhodnotili jsme to tak, že tam ti kluci stáli skvěle.