HC Energie Karlovy Vary

Černoch po Hradci: Cenná výhra. Bojujeme jeden za druhého

Kapitán Jiří Černoch se rozjíždí. Ve středu dvěma nahrávkami podpořil výhru v Litvínově, v Hradci pomohl gólem urvat hodně cenné vítězství pro svůj tým.

Jirko, gratulace ke dvěma bodům. Ty jsou asi hodně cenné, že??

Děkujeme moc. Jsou hodně cenné, protože si myslím, že jsme dnes byli horším týmem, ale bojovností se nám podařilo vyrovnat. Před třetí třetinou jsme si řekli, že jakýkoliv bod odsud je dobrý a my máme dva, takže nemůžeme být šťastnější.

Bylo to hodně urputné utkání, ale za Vaši bojovnost si tu výhru asi zasloužíte...

Bojovali jsme, nedařilo se nám úplně hrát, to co jsme chtěli. Oni hráli výborně, ale o to cennější ta výhra pro nás je. Ty dva body pro nás mají cenu zlata.

Máte čtvrtou výhru z posledních pěti zápasů. Vypadá to, že se zvedáte...

Myslím si, že všechny zápasy od reprezentační pauzy, kde jsme potrénovali a ujasnili jsme si nějaké věci, tak mají jasné parametry.

Kam se od toho dá odrazit? V tabulce zatím nejste tam, kde byste chtěli být...

Jsme rádi, že jsme urvali druhou výhru v řadě. Za dva dny nás čeká zase derby, které bude pro nás hrozně důležité a které budeme chtít vyhrát kvůli našim fanouškům, protože ho hrajeme doma. Já doufám, že na to navážeme a uděláme nějakou šňůru vítězství, protože ty body potřebujeme jako sůl.

Psychická pohoda tedy v týmu je?

Určitě, ale jsme rádi, že jsme dnes vyhráli, ta výhra je hodně cenná.

Po reprezentační pauze vás trápí mnohá zranění, ale i přesto se vám daří bodovat...

Máme hodně zraněných, takže hrajeme tak nějak ve slepené sestavě. Klobouk dolů před klukama ze Sokolova, kteří to nemají vůbec jednoduché, ale zhostili se toho výborně a moc nám pomáhají.

Vypadá to, že tým se ještě více semknul

Samozřejmě, vždy to tak je. Když jsou nějaké okolnosti proti vám, tak máte jen ty kluky v týmu a já jsem rád, že je vidět, že bojujeme jeden za druhého.

Související články

Preview k zápasu | čt 4.1.2024

Energie míří do Hradce. Vyloupí ho i podruhé?