HC Energie Karlovy Vary

Fantastický Frodl vychytal výhru! Byla to loupež, říká spokojeně

Karlovarská Energie zvládla i druhé venkovní utkání roku 2024 a vybojovala na ledě hradeckého Mountfieldu důležité dva body. Strůjcem úspěchu byl brankář Dominik Frodl, jenž se blýskl 43 zákroky a svůj tým podržel také v samostatných nájezdech.

Dominiku, připsal jste si přes čtyřicet zákroků. Jaký to byl pro vás zápas?
No, těžký, samozřejmě. Byla to tady od nás taková loupež (úsměv). Vůbec nevím, co tomu říct. Většinu zápasu jsme byli pod tlakem. Možná to hodně připomnělo ten náš první zápas tady, kdy jsme taktéž loupili.

Karlovarské zápasy tady vždy mívají podobný průběh. Energie se vždy brání, ale pak dokáže zapnout…
My máme skvělé brejkové hráče, rychlé. Naše hra je na to stavěná. Hraje se na góly, ne na střely a jsem moc rád, že jsme to tu dnes zvládli.

Zákrok utkání jste vytáhl chvilku před koncem základní hrací doby, kdy jste mohli přijít o všechny body. V prodloužení jste pak čelili přesilovce…
Jo, byl tam před koncem volný hráč, pak dorážka. Ani nevím, jak jsem se tam vracel do branky. Ale s přispěním našeho bránícího hráče mě to nějak trefilo. V tom oslabení mě celkem zavařili protože tam šlo hodně střel. Ale zaplať pánbůh jsme pak ten druhý bod uhráli my.

A jak hodnotíte nájezdy?
Nájezdy špatný, dneska, dostal jsem dva góly. Musím se zlepšit.

Nastoupil jste po nemoci, cítil jste v brance nějaký hendikep?
Ne, cítil jsem se docela v pohodě. Myslím, že je to znát až teď, že mi nebylo úplně dobře. Ale tou výhrou to zase taková únava není. Horší by to bylo, kdyby se prohrálo.

Užíváte si takovéhle zápasy, kdy víte, že musíte podržet svůj tým a zároveň doufat, že tam vaši spoluhráči dostrkají nějaké branky?
Je to určitě příjemnější zápas, než pro Honzu Lukáše na druhé straně. Tak to je. Ale zase takovýchto zápasů nemůže být moc. Protože těch střel od modré bylo hodně, jsou tam různé dorážky a teče a dnes jsme měli i štěstí, že nám tam žádná zbloudilá střela nezapadla.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 4.1.2024

Energie míří do Hradce. Vyloupí ho i podruhé?