HC Energie Karlovy Vary

Derby je tady, o třetí výhru v řadě zabojujeme proti Plzni!

Energetici se po pár dnech vrací opět na domácí led. Povzbuzeni dvěma výhrami v řadě vlétnou do prvního letošního západočeského derby. Potvrdí zlepšující se výkonnost a vyválčí důležité tři body? Nebo se bude radovat největší rival z Plzně? Odpověď dostaneme již v pátek. Úvodní buly padne v 17:30. Kromě tvrdého boje na ledě čeká fanoušky jako vždy bohatý doprovodný program a fanzóna.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na západočeské derby s Plzní jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Arény, které budou v pátek otevřeny od 16 hodin.

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Fanzóna a doprovodný program

I v nové sezoně se fanoušci mohou těšit na naši Fanzónu, kterou najdou v prostoru vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava do haly).

Partnerem utkání je společnost JERUS, která se postará i o program obou přestávek.

O soupeři

Kádr plzeňské Škodovky doznal po minulé sezóně značných změn. Na seznamu posil tak najdeme hned dvanáct nováčků. Do sezóny vstoupila Plzeň se zbrusu novou brankářskou dvojicí. MladéhoNicka Malíka (KooKoo/Finsko) doplňuje o čtyři roky starší Dávid Hrenák (Liberec). Tři nová jména najdeme také na soupisce obránců. Talentovaného Patrika Brůnu (South Shore Kings/ a NCDC) duo cizinců Kristians Rubins (MoDo/Švédsko) - Igor Merezhko (Spišská Nová Ves/Slovensko). Útočné řady doplnili velezkušený Jakub Klepiš (Kladno), šikovný Dominik Simon (České Budějovice) a expardubické duo Tomáš Urban - Ondřej Rohlík. Důraz by měl pomoci zvýšit Petr Hauser (Sparta Praha). Největší produktivita se ale očekává od zahraničních posil, konkrétně Christopha Lalancetta (Hradec Králové) a Oliviera Archambaulta (Spišská Nová Ves/Slovensko).

Jednoznačně nejzvučnější posilu ale Plzeň získala na střídačku. Post hlavního trenéra zaujal někdejší reprezentační kouč Josef Jandač. Ten si k sobě jako asistenty vybral Jiřího Vebera (Vítkovice) a Václava Pletku (Mladá Boleslav). Úvod sezóny ale jejich svěřencům rozhodně nevyšel dle představ. Aktuálně jsou v tabulce předposlední se ziskem 9 bodů.

Poslední duel sehrála Škodovka ve středu, kdy na svém ledě hostila Kladno. Utkání neměla dobře rozehrané, hned dvakrát musela dotahovat. To se ji podařilo a už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení. Tři vteřiny před koncem ale ujel ve vlastním oslabení plzeňský odchovanec Petr Straka, jenž se svému loňskému zaměstnavateli parádně pomstil a vybojoval pro své Kladno všechny body.

Nejproduktivnějším hráčem je se 6 body elitní centr Christophe Lalancette (1+5), v závěsu za ním je hned trio hráčů se 4 body. Produktivní obránce Petr Zámorský (2+2) a útočníci Dominik Simon (2+2) s Olivierem Archambaultem (1+3). Gólmanskou jedničkou se zdá být prozatím mladší Nick Malík, jenž odchytal většinu dosavadním zápasů s úspěšností 91,01%.

Z kabiny Energie

Energetici také zatím nemohou být stoprocentně spokojení, protože se zatím nepohybují v tabulce tam, kde by být chtěli. Těšit se ale rozhodně mohou zlepšující se výkonností. Aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě, kterou zaznamenali o uplynulém víkendu. Nejprve na svém ledě porazili v prodloužení brněnskou Kometu 5:4, v neděli pak uspěli 3:2 po prodloužení na Kladně a stali se vůbec prvním týmem letošního ročníku, který v Jágrově revíru dokázal zvítězit.

Duel na Kladně jistě dlouho nezapomene norský útočník Eirik Salsten, který vstřelil dva góly a stal se hrdinou zápasu. První branka pro něj byla zároveň premiérovou trefou v české extralize. Po zranění se do sestavy na Kladně vrátil také finský centr Arttu Ilomäki, který zapsal dvě gólové asistence a vrátil se tak v parádní formě. Prosadí se zahraniční posily také ve svém prvním západočeském derby?

Radost měl po duelu na Kladně také asistent trenéra David Moravec, jenž zhodnotil výkon svých svěřenců na pozápasové tiskové konferenci. “ Kladno bylo velmi nepříjemný a houževnatý soupeř a v určitých momentech nás přehrávalo v jednoduchosti a tlaku do brány. My ale podali velmi dobrý týmový výkon založený na skvělém brankáři a kompaktní defenzivní hře všech hráčů, kteří do zápasu nastoupili. Za vítězstvím jsme si šli trochu víc a další bod je pro nás velmi důležitý. Musíme sbírat každý bodík, jako když jdete postupně po schodech, abychom nepadali tabulkou dolů. Jsme za to velmi rádi.“

Speciální bývá západočeské derby pro karlovarského odchovance Víta Jiskru. „Na derby se hrozně moc těším. Zápas s Plzní, přijde plná hala, bude skvělá atmosféra. A já doufám, že vyhrajeme!“ těší se na pátek mladý forvard a asistent kapitána.

Po zranění se na Kladně do sestavy Energie vrátil už finský útočník Arttu Ilomäki, na marodce týmu zůstává už jen obránce Ondřej Dlapa. Po nemoci by se do tréninku měl zapojit už i také útočník Daniel Kružík. O sestavě bude jasno po pátečním dopoledním rozbruslení.

Související články

Reportáž | pá 11.10.2024

Vítězné derby! Energie rozdrtila Plzeň