HC Energie Karlovy Vary

Síla a charakter. Skvělý zápas, raduje se Beránek. Góly jsou štěstí

Zase mu to tam spadlo a ne jenom jednou. Osm branek na kontě a aktuálně nejlepší střelec, Ondřej Beránek. Co za úspěchem strojí? Údajně dobré postavení na ledě a trocha štěstí. Energie rozdrtila v derby Plzeň zcela dominantním výkonem a podílel se na tom skoro každý. Perfektní týmový výkon okořeněn šesti brankami a nadšená téměř vyprodaná KV Arena.

Přistupovali jste k tomu jinak tím, že to bylo derby?
Samozřejmě jsme byli před zápasem nabuzení, věděli jsme, že se bude hrát více do těla, to všechno k tomu patří. Připravili jsme se na to a myslím si, že jsme byli lepší, takže jsme zaslouženě vyhráli.

Dal jsi další dva góly, na kontě jich je teď osm. Projevuje se pořád ta euforie z konce loňské sezony z mistrovství světa?
Určitě to hodně pomohlo. Nechci to zakřiknout, ale dodalo mi to úplně jiný pohled na hokej a všechno okolo. Hodně z toho těžím.

Výkony zatím jedete spíše ve vlnách. Chytili jste teď slinu na vítěznou šňůru?
Dlouho to tady nebylo, vždy jsme dva vyhráli a pak zase dva nebo tři prohráli. Pořád to šlo takhle dokola. Zase, nechci nic zakřiknout, ale už jsem říkal na začátku sezony, že cítím z týmu obrovský charakter a sílu. Doufám, že budeme stoupat tabulkou a budeme hrát dobře.

Byla to asi nejdominantnější výhra v sezoně, čím to bylo, za čím je ten úspěch?
Už od těch zápasů, kdy se nám nedařilo, jsme si řekli, že musíme hrát dobře hlavně dozadu, a to se povedlo. Víme, že dopředu sílu máme, že ty góly dát umíme. Napadalo nám to tam, jsme za to rádi, ještě proti Plzni. Super zápas.

Na začátku sezony byla produktivita problém, nyní jste jeden z nejproduktivnějších týmů. Je to i tím, že se zvedla střelecká aktivita?
To ne. Říkal jsem od začátku, že kvalitu směrem dopředu máme obrovskou a je jen otázka času, kdy nám napadají góly. Teď to začalo padat. Je to přísun bodů do tabulky a to je super.

Přísun bodů je i od tebe, ale vypadá to, že nebudou zápasy, kdy budeš skórovat jen jednou. Chytne tě vždycky nějaká slina?
Nevím, prostě jsem vždycky na správném místě, odráží se mi to tam a to k tomu hokeji patří, musíš mít i štěstí a jít mu naproti. Je to super a hlavní je, že jsou to body do tabulky.

Jak se vůbec hraje, když vedete v derby, fanoušci šílí, jaké to je?
Je to vlastně těžký, je to derby, V hokeji nikdy nevíte, co se stane. Kolikrát se ty zápasy i z 5:1 otočí. Bylo to těžký, ale jsem rád, že jsme to týmově zvládli. Hlavně ta třetí třetina. Fanoušek si řekne 6:1, to je dobrý, ale není to tak. Zbytečně jsme se nehrnuli dopředu a to byl ten stavební kámen.

Jak se projevuje vítězná mentalita z posledních zápasů v kabině?
V kabině je pohoda, ale samozřejmě tvrdá práce pořád musí být. Psychika je strašně důležitá, 90 % je o hlavě.

Související články

Reportáž | pá 11.10.2024

Vítězné derby! Energie rozdrtila Plzeň