HC Energie Karlovy Vary

Dneska nám tam nic nespadlo, mrzí Sičáka

Energetici mají za sebou velice náročný víkend, v němž museli během dvou dnů odehrát dvě utkání. Zatímco sobota přinesla plný počet bodů, v nedělním zápase proti Vítkovicím se už nezadařilo. I přes těsnou prohru ale neztrácel optimismus nejzkušenější zadák v zelenobílé, Vladimír Sičák.

Vláďo, proti Vítkovicím jste předváděli bojovný výkon, měli jste hodně šancí, ale nakonec to nevyšlo. Chybělo tam to střelecké štěstí?
Určitě, byl to urputný a těžký zápas. Ale to byl i ten předchozí, akorát tehdy nám tam napadaly góly z přesilovek a dneska tam nespadlo nic. Na konci se to pak otočilo proti nám, dostali jsme gól v oslabení.

Včera jste hráli proti Kometě Brno a dneska vás tím pádem čekal druhý zápas ve dvou dnech. Stihli alespoň trošku zregenerovat?
To ani nebylo moc nutné, po zápase se jdete vyběhat a ráno jsme to rozjeli na rozbruslení, takže podle mě v tom problém nebyl. Možná tu únavu trochu cítíte, ale proto trénujeme v létě, aby nám tohle nemělo vadit.

Vítkovice si počínaly důrazně v útoku, jak bylo těžké ubránit takto tvrdě hrajícího soupeře?
Bylo to těžké, oni totiž nahodili puk a první hráč šel hned do těla, zavírali mantinely... Bylo opravdu těžké rozehrát. V první třetině nám tam párkrát puk přeskočil hokejku, měli jsme tam nějaké minely, ale pak se to vyrovnalo, oni hráli úplně stejně.

Hrálo se vám osobně lépe proti silovým Vítkovicím nebo spíše proti rychlým kombinacím v podání Komety?
Těžko říct. Za tu dobu, co tu jsem, jsme hráli vždycky dobře spíše proti lepším hokejistům, takže se mi asi hrálo lépe včera (úsměv).



V první třetině jste se dostali do vedení, ale Vítkovice okamžitě poté srovnaly. Nicméně ve druhé periodě jste zase vy dokázali během dvaceti sekund vyrovnat. Byla to pro vás v tu chvíli taková pomsta?
Spíš to berete tak, že pomůže týmu, když se dostane gól, prohráváte, ale hned se to vrátí. Dá vás to na pozitivní vlnu a hraje se lépe.

Utkání se od konce druhé třetiny vyhrotilo, agrese gradovala. Jak jste vnímal tuto situaci, šarvátky po odpískání...?
Já jsem to moc nevnímal, nemám moc rád tyhle urputné zápasy. Myslím si, že tam bylo hodně soubojů a toho prostě nejsem fanoušek.

Vy sám jste před několika lety ve Vítkovicích chvíli nastupoval, jak vzpomínáte na toto angažmá?
Na Vítkovice mám úžasné vzpomínky, protože jsme hráli finále (smích). Sice jsme tam prohráli s Pardubicemi, ale vzpomínám na to hezky.

Obranu Energie nedávno posílil Lukáš Kozák, zvýšila se tím nějak konkurence v defenzívě? Je těžší dostat se do sestavy?
My máme v týmu ještě Ondru Šafáře a Honzu Tomečka a beků tady bylo vždycky dost. Je to dobré, když se někdo zraní, protože tam pak může někdo zaskočit.

Děkuji za rozhovor.

Související články