HC Energie Karlovy Vary

Do Brna jedeme pro body, velí po vítězném derby Gríger

Ze třetího west derby si nakonec Energie odnesla dva body a první letošní výhru proti Plzni. Zelenobílí škodovku dle slov Grígera zaskočili, ta ale náskok dohnala a rozhodlo až prodloužení, ve kterém si druhý bod připsali právě domácí.

Dávide, i díky své asistenci jste pomohl Energii k prvnímu letošnímu vítězství proti Plzni. Jak se tato nelehká výhra zrodila?
Věděli jsme, že nás čeká velmi nelehký zápas. Soupeř výborně bruslí, je hodně agresivní. Velmi dobře jsme začali, určitě jsme je zaskočili. Dali jsme rychlé góly a to bylo super. Škoda byla, že jsme si to potom ke konci zkomplikovali. Naštěstí ale bereme dva body, za což jsme s takovýmto soupeřem rádi.

V první třetině jste si vytvořili dvoubrankový náskok, byla to úleva při vstupu do druhé části?
To bych neřekl. Oni jsou opravdu agresivní a vyhrávat proti nim absolutně nic neznamená, což se dnes potvrdilo. Vedli jsme o tři branky, i tak jsme je ale dostali do zápasu a byl to nervák až do prodloužení. My jsme chtěli hrát svojí hru, hosté udělali mnoho chyb, když jsme napadali jejich beky. Škoda ztraceného bodu, vzhledem k vývoji jsme ale rádi i za dva.

Plzeň ve druhé třetině začala hrát silověji a vy jste pak museli bránit hned několik přesilovek. Nevysílilo vás to?
Určitě, není to vůbec příjemné. Někteří hráči tam chodí častěji, a ti, kteří přesilovky nehrají si odpočinou, způsobí to potom takový výpadek z tempa. Takový je ale vývoj zápasu. Kluci to ale výborně ubránili a dnes to byl super týmový výkon.

Celkově vás druhé třetiny trápí. Kde si myslíte, že je problém?
To nevím. Takhle se prostě vyvíjí zápas, v jednu chvíli má navrch soupeř, pak vy. My si na to musíme dávat pozor a vyvarovat se toho, protože utkání se hraje celých šedesát minut.

Třetí perioda byla náročnější i díky tomu, že jste bránili ten jednogólový náskok…
My jsme do ní nastupovali s tím, že to nechceme jen bránit, protože to by bylo jen takové čekání na smrt. To je to nejhorší, kdybychom se zatáhli a oni by se do nás tlačili, byli bychom tak akorát pod tlakem. Bohužel pak to vyrovnání přišlo, my jsme chtěli alespoň ten bod a pobít se v prodloužení o ten druhý, což se nám podařilo.

I přes to, že jste inkasovali, se vám málem ve vyhroceném závěru podařilo znovu odskočit. Co chybělo k tomu rozhodujícímu gólu?
Asi trochu štěstí. Šancí jsme měli několik, ani jednu jsme bohužel nevyužili, naštěstí je to už ale za námi. Musíme na to zapomenout, radovat se z výhry a připravit se na další těžký zápas, který nás čeká v Brně.

V Olomouci jste přišli o vítěznou sérii. Byla letošní první výhra nad Plzní dostatečné bolestné?
Asi ano. Chtěli jsme se na tu vítěznou vlnu vrátit, protože nikdo nechce natahovat sérii porážek. Dneska jsme to dokázali a zase jsme si trochu zvedli sebevědomí před odjezdem do Brna. Ani tam nás nečeká lehký zápas, my si tam ale jdeme pro body.

Na úvod nového roku vás doma čeká Sparta, jak se na tento duel budete připravovat?
To je ještě daleko. My se teď zaměřujeme na Kometu, tak daleko ještě nekoukáme. Bude to ale těžké, protože je to peklo, když navíc přijdou lidé.

Dvakrát za sebou bylo v KV Areně vyprodáno, co říct na konto fanoušků?
Určitě klobouk dolů. I dnes vytvořili perfektní atmosféru. Jsme velmi rádi, že chodí v takovém počtu, a že jsme se jim za to mohli odvděčit vítězstvím. Doufám, že to takhle bude pokračovat a budou chodit v takovém počtu i po novém roce. Jsou naším šestým hráčem a dodávají nám energii, za což jim děkuji.

Co byste jim popřál do nového roku?
Hlavně hodně zdraví, protože to je nejdůležitější. Taky pohodu, aby zbytečně nepospíchali, protože o tom život není. A taky rodinnou pohodu.

Díky za rozhovor!

Související články