HC Energie Karlovy Vary

Druhá nula proti Boleslavi? Kluci to parádně odmakali! děkuje Lukeš

Karlovarská Energie zvládla i v neúplné sestavě utkání na mladoboleslavském ledě a odváží si důležité tři body. Lví podíl na vítězství má brankář Štěpán Lukeš, jenž kryl všech 34 střeleckých pokusů a ve ŠKO-ENERGO Aréně vychytal letos čisté konto i podruhé v sezóně.

Štěpáne, gratuluji k vítězství. Jaký to byl dnes zápas?
Strašně bojovný výkon od kluků. Pomáhali mi, jak to šlo. Parádně blokovali střely a bránili ten prostor před brankou a moc mi tím pomohli.

Vychytal jste zde druhou nulu v sezóně. Kdy jste začal věřit, že by to mohlo vyjít?
Asi posledních pět vteřin (smích). Nejdůležitější byly asi ty dva zákroky proti Kellymu Klímovi. Těší mě o to víc, že se známe de facto odmala.

Přiblížili jste se jistotě předkola. Jak moc je to důležité?
Pro psychiku je to strašně důležité. Po druhé třetině svítilo na tabuli, že Kladno vede. Ty týmy se tam perou mezi sebou. Pro nás další důležité tři body, které nás posouvají do klidných vod.

Dvakrát jste tu vynuloval útočníky Mladé Boleslavi. Viděl jste na nich třeba nějakou křeč?
Ke konci to určitě bylo patrné. Snažili se hodně střílet, ale šlo vidět, že jim to aktuálně tolik nelepí. Letos obecně moc branek nedávají, což je pro mě osobně docela překvapení.

V prvním zápase jste k nule potřeboval 41 zákroků, dnes jich bylo 34. Takže jednoznačně zasloužené nuly…
Jo, tak oni hrají takový hokej, že hodně střílí. Zkouší to de facto ze všech pozic. Možná o to víc, že moc gólů nedávají a chtějí to tím zlomit. Nic moc nevymýšlí a pálí to na bránu. Kolikrát je to hodně o obráncích a gólmanovi, aby si našel ten puk a já jsem rád, že se mi to dařilo.

Děkuji za rozhovor.

Související články