HC Energie Karlovy Vary

Energie se chce vrátit na vítěznou vlnu, v pátek jede do Boleslavi

Základní část vrcholí. Do jejího konce chybí posledních šest kol a energetici dál bojují o příčky zajišťující postup do play-off. Na třináctou příčku mají aktuálně desetibodový náskok a svou pozici si mohou ještě vylepšit, v pátek míří do Mladé Boleslavi k bitvě s tabulkovým sousedem.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O soupeři

Ne, s aktuálním umístěním nemohou být v Mladé Boleslavi rozhodně spokojeni. Loňský i předloňský semifinalista extraligy totiž v letošním ročníku soutěže zůstává daleko za svým očekáváním. Bruslařům patří aktuálně až 11. příčka průběžného pořadí a kromě bitvy o postup do play-off pomalu zabředají i do soubojů o to, aby se vyhnuli ošemetné baráži. Na poslední Kladno totiž mají už jen šestibodový náskok A právě s týmem Jaromíra Jágra zapsali Středočeši svou doposud poslední porážku, na Kladně navíc padli až gólem v 59. minutě. Svou sérii nepříjemností a pozápasových smutků tak aktuálně prodloužili už na pět utkání.

Boleslavští byli v průběhu ledna dost aktivní na přestupovém trhu. Středočeši nejprve měnili s Hradcem, odkud výměnou za Jana Eberleho přišel Kelly Klíma, posléze tým za Pavla Kousala přivedl ze Sparty dvojici David Dvořáček – Daniel Přibyl. Poslední výměnu uskutečnili s Plzní, kdy své působiště měnili Sebastian Malát a Martin Beránek. Mužstvo navíc opustil Matyáš Kantner, který zamířil do Finska, odtud zase dorazil obránce Aleš Čech. A k tomu všemu vedení klubu ještě angažovalo zkušeného Ondřeje Romana.

Klubové produktivitě vládne Róbert Lantoši s 24 body (7+17), následovaný Ondřejem Najmanem (10+9) a Janem Stránským (9+10). Najman je s 10 góly navíc nejlepším střelcem týmu. Brankoviště Mladé Boleslavi patří téměř rovnoměrně Filipu Novotnému (29 zápasů – 92,1%) a Gašperu Krošeljovi (21 zápasů – 91,9%).

Boleslav má letos problém především se střílením branek. Teprve na Kladně dostáhla na metu 100 vstřelených gólů v sezoně, i tak jim v této statistice patří poslední příčka tabulky. Podobné trápení zažívají svěřenci trenéra Jiřího Kalouse v přesilových hrách, kde jim patří předposlední příčka.

Z kabiny Energie

Karlovarákům se v posledních zápasech daří, nic na tom nezměnila ani porážka v posledním zápase se Spartou. Tomu předcházelo slavnostní zahájení, čestné buly totiž vhodil zvolený prezident České republiky Petr Pavel. V utkání už to ale nebylo úplně ono. Energetici podali bojovný výkon, jenže zraněními a nemocemi zdecimovaná sestava s řadou juniorů v sestavě na jednoho z favoritů nestačila.

„Kluci se své šance zhostili výborně. Bylo to hodně narychlo, neměli moc prostoru trénovat s týmem. Debut před parádní návštěvou a proti Spartě, kterou považuji za jednoho z adeptů na titul, to nebylo jednoduché. Kluci to ale odehráli se ctí,“ řekl hlavní trenér Energie David Bruk o talentovaných juniorech.

Proti Spartě už měl zkušený lodivod k dispozici brankáře Vladislava Habala, ten ale do hry ještě nezasáhl. Dlouhodobě pak chybí obránci Pulpán, Bartejs a Plutnar, mužstvo navíc postihla viróza, která postila i další hráče. Jak bude vypadat sestava Energie proti Boleslavi? Zveřejníme v pátek odpoledne.

Související články