HC Energie Karlovy Vary

Matěj Stříteský: Jedeme si to svoje a máme to jen ve svých rukách

Matěj Stříteský pomohl Karlovým Varům k zisku důležitých tří bodů, když se na ledě Mladé Boleslavi prosadil gólem od modré čáry. Zároveň zaznamenal první gól po návratu do Karlových Varů.

Matěji, těsná výhra v Mladé Boleslavi, jak těžké to bylo utkání?
Bylo to hodně těžké. Mladá Boleslav na nás v prvních deseti minutách vletěla. Byl to kolotoč a my jsme se těžce dostávali z našeho pásma. Měli jsme pár brejků, například Kobly měl šanci, která mohla skončit gólem. Celý zápas byl náročný. Mladoboleslavští jsou silní a výborní na kotouči a těžce se od něj odstavují.

Co podle vás zápas rozhodlo?
To, že my jsme dali góly a soupeř ne. Přiklonilo se k nám štěstí. Dovolím si tvrdit, že jsme Mladou Boleslav vybrejkovali a celý tým hrál velice obětavě.

Výhrou jste se přiblížili předkolu play-off, dýchá se vám lépe?
Ano, vzhledem k výsledkům je super, že to máme ve svých rukách a nemusíme se soustředit na to, co se děje pod námi. Jedeme si to svoje a je to jen na nás.

Jak velkou radost máte z první trefy za Karlovy Vary po svém návratu?
Radost mám obrovskou, protože sám jsem už cítil, že jsem potřeboval týmu pomoct. Myslím si, že se to ode mě očekává, že budu dávat góly nebo mít přihrávky či připravovat spoluhráčům šance. V posledních zápasech jsem například trefil tyčku a teď to tam konečně padlo.

Je to o to sladší, že jste se trefil proti bývalému zaměstnavateli?
Já už to neprožívám.

Výborný výkon Štěpána Lukeše, který vychytal čisté konto…
To jednoznačně. Dnes zachytal výborně, zavřel to a já mu gratuluji k vychytané nule.

Nyní nastupujete s Matteem Kočím, co říct na jeho adresu?
Hraje skvěle, víc se nedá říct. Je to mladý kluk, který si dovolí hrát. Hraje sebevědomě a skvěle.

Oproti němu jste starší, považujete se za jeho mentora? Chodí si k vám pro rady?
Snažíme se hodně komunikovat po každém střídání, abych mu situaci ulehčil. Oproti juniorskému hokeji je ten seniorský rychlejší, hráči jsou tu vyspělejší. Snažím se mu tedy říkat nějaké systémové věci, které má možná zažité trochu jinak. Naším dílem se snažíme přispět, aby byl tým ještě lepší.

Související články