HC Energie Karlovy Vary

Energetici nezahálí, o pauze je čeká náročná příprava

Poslední utkání před reprezentační přestávkou odehráli v neděli ve Zlíně, odpočívat se energetici ale ještě nechystají. Úvod týdne čeká svěřence Martina Pešouta náročný tréninkový program.

Zatímco většina extraligových týmů si nyní užívá zaslouženého volna po úvodní porci zápasů nejvyšší soutěže, karlovarští hokejisté vyjeli zpátky do tréninkového procesu.

„Najeli jsme na náš klasický režim v reprezentační přestávce, kdy absolvujeme třídenní dvoufázový blok. Dopoledne trénujeme na dvě skupiny v menším počtu hráčů, kde se zaměřujeme spíš na individuální věci a kondiční stránku, kdy kromě ledu mají hráči ještě posilovnu a kolo. Odpoledne chodíme v šesti pětkách a snažíme se oživit věci z našeho herního systému,“ říká k aktuálnímu tréninku asistent Tomáš Mariška.

Systém, který je v lize ojedinělý, ale má svoje výsledky, i proto se trenéři A-týmu rozhodli na něm nic neměnit i v letošní extraligové sezoně. „Tenhle model jsme si osvědčili v loňské sezoně, praktikujeme ho delší dobu. Myslím si, že je to lepší, hráči v zátěži ještě chvíli vydrží a dostanou volno v půlce té přestávky. Pak už máme čtyři dny na to, abychom se připravili na další extraligové kolo,“ doplňuje sedmatřicetiletý kouč.

Do přípravy během reprezentační přestávky se stejně jako v loňské sezoně zapojili i talentovaní junioři - David Holub, Tomáš Křehlík nebo Radek Prošek, tým rovněž doplnili hráči z hostování - Jaromír Kverka nebo Lukáš Vágner. „Chceme trénovat na party a ve větším množství hráčů. Stáhli jsme si hráče, které máme na hostování, navíc nás doplnili hráči ze Sokolova. Na základě konzultací s trenéry jsme tým doplnili hráči z juniorky,“ říká k aktuální tréninkové sestavě Mariška.

A jak si mladí energetici ve srovnání se svými staršími spoluhráči vedou? „Mladí hráči pracují slušně, snaží se tomu tempu vyrovnat, s tím si myslím, že nemají takový problém. Samozřejmě mají trochu silový limit, ale proto jsou tady v kontaktu, aby si na to pomalu začali zvykat, aby viděli, kde je tlačí bota, v čem potřebují přidat.“

Aktuálně tak energetici makají naplno, o krátké volno ale stejně jako ostatní extraligoví hráči nepřijdou. „Naposledy jdeme na led ve čtvrtek, pak hráči dostanou zasloužené volno, sejdeme se znovu zase v neděli večer, kdy se začneme chystat na těžký zápas v Litvínově. Doufám, že navážeme na ty výkony, které se nám dařilo prokazovat před pauzou,“ říká závěrem Tomáš Mariška.

Přípravu zakončí hráči aktuálně osmého týmu extraligy ve čtvrtek, do tréninku se pak vrátí znovu v neděli večer. Už za tři dny nato je čeká další extraligové utkání, kdy ve středu 14. listopadu zamíří k podkrušnohorskému derby do Litvínova, o dva dny později přivítají na domácím ledě Hradec Králové.