HC Energie Karlovy Vary

Energie nejobětavějším mužstvem sezony. Proti Litvínovu padl i extraligový rekord

Karlovarští hokejisté sice po vyřazení v předkole play-off nemohou bojovat o nejvyšší příčky, jedno prvenství jim ale v této sezoně již nikdo nevezme. V základní části soutěže zblokovali vůbec nejvíce soupeřových střel.

880, přesně tolik pokusů letících na karlovarskou branku dokázali naši hokejisté svou obětavostí zastavit. V 56 utkáních základní části Tipsport extraligy byli v celé soutěži vůbec nejlepší, v každém utkání tak zblokovali v průměru 15,71 střelu. Na čele pomyslného žebříčku tak posunuli na další příčky hráče Olomouce a brněnské Komety.

ZBLOKOVANÉ STŘELY - TÝMY

Zblokované střely - hráči HC Energie

V posledním kole dlouhodobé části navíc vytvořili nový extraligový rekord, když v přímém souboji o postup do předkola play-off proti Litvínovu zastavili hned 39 střeleckých pokusů Vervy, čímž o šest bloků překonali dosavadní rekord Pardubic a Litvínova ze sezony 2013/14.

Energetici se v počtu zblokovaných střel neztratili ani mezi jednotlivci, v první desítce se shodně s 88 bloky umístili obránci Martin Rohan (9. v pořadí) a Ondřej Dlapa (10.) Nejlépe blokujícím forvardem byl pak s 58 zastavenými soupeřovými pokusy útočník Jiří Černoch, který však kvůli zranění odehrál pouze 37 utkání. Nebýt dvouměsíčního výpadku, atakoval by pětadvacetiletý forvard zřejmě první desítku žebříčku.

A byl to právě centr úderné třetí karlovarské formace, který se letos rovněž výrazně zapsal do historických extraligových statistik. V utkání 37. kola na ledě Zlína totiž vyrovnal rekord mezi útočníky v počtu zblokovaných střel v jednom zápase. Při výhře Energie na ledě Beranů 4:2 zastavil Černoch hned sedm pokusů Zlína.