HC Energie Karlovy Vary

Energie prodloužila spolupráci se zkušeným bekem. Končí naopak finský útočník

Energie hlásí krátce před startem přestupního termínu dvě dílčí změny ve stávajícím kádru. Na novém kontraktu se vedení klubu dohodlo se zkušeným obráncem Tomášem Bartejsem, v týmu naopak nebude pokračovat útočník Mikko Juusola.

Zkušený třicetiletý bek Tomáš Bartejs odehrál v nejvyšší soutěži už přes čtyři sta utkání, přiblížit se jubilejní pětistovce může už v nadcházející sezoně v dresu Karlových Varů, kde si své angažmá prodlouží minimálně o další rok.

V uplynulém ročníku Bartejs i vinou zranění část sezony vynechal, ve 44 duelech posbíral pět bodů za dvě branky a tři nahrávky. Týmu však byl platný i svými zkušenostmi a obětavou hrou.

„Jsme rádi, že jsme se s Tomášem domluvili na prodloužení spolupráce o další rok. Je to obránce s bohatými zkušenostmi, které se našemu týmu hodí. Po loňské slušně odehrané sezoně věříme, že jeho výkony půjdou ještě nahoru,“ komentuje nový Bartejsův kontrakt hlavní trenér Energie David Bruk.

Loučí se finský útočník

V týmu naopak nebude pokračovat pětadvacetiletý finský útočník Mikko Juusola. Mladý forvard se rozhodl využít nabídku zahraničního angažmá a s vedením klubu se dohodl na předčasném ukončení kontraktu, který měl původně platit i pro sezonu 2023-24.

Vedení klubu děkuje Mikkovi za odvedenou práci a přeje úspěchy v novém angažmá.