HC Energie Karlovy Vary

Fantazie! Beránek je nominován na domácí mistrovství světa

Už v pátek začne v Praze a Ostravě hokejové mistrovství světa a česká sestava ostře sledovaného šampionátu bude mít i karlovarskou stopu! Do širší nominace na vrchol letošní sezony se totiž dostal i útočník Energie Ondřej Beránek, který se tak turnaje zúčastní podruhé za sebou!

Osmadvacetiletý útočník byl součástí české sestavy od úvodního kempu v Říčanech. Během následujících týdnů odehrál šest utkání, ve kterých zapsal tři body za tři nahrávky. Týmu ale pomáhal i hrou, která je mu vlastní. Agresivita, bojovnost, obětavost, i to jsou znaky Beránkovy hry.

A odměnou za ni je mu účast na druhém světovém šampionátu v řadě. Premiéru si odbyl Beránek na loňském mistrovství světa, kde s českým týmem vypadl ve čtvrtfinále. Letos má šanci umístění vylepšit, a to na domácí půdě!

Nominace národního týmu na MS:

Brankáři:
Lukáš Dostál& (Anaheim Ducks, NHL), Petr Mrázek (Chicago Blackhawks, NHL), Karel Vejmelka (Arizona Coyotes, NHL).

Obránci:
Michal Kempný (HC Sparta Praha), Radko Gudas (Anaheim Ducks, NHL), Jan Rutta(San Jose Sharks, NHL), Tomáš Kundrátek(HC Oceláři Třinec), Libor Hájek (HC Dynamo Pardubice), Jan Ščotka (HC Kometa Brno), Jakub Krejčík (HC Sparta Praha), David Špaček (Iowa Wild, AHL)

Útočníci:

Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Radan Lenc (HV71, SWE), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Michal Kovařčík (Mikkelin Jukurit, FIN), David Kämpf (Toronto Maple Leafs, NHL), Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), David Tomášek (Färjestad BK, SWE), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jáchym Kondelík (Banes Motor České Budějovice), Ondřej Kaše (HC VERVA Litvínov), Dominik Kubalík (Ottawa Senators, NHL), Ondřej Palát, (New Jersey Devils), Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Pavel Kousal (HC Sparta Praha).

Program Česka na mistrovství světa:

Pátek 10. května 2024
20:20 Česko – Finsko

Sobota 11. května 2024
20:20 Norsko – Česko

Pondělí 13. května 2024
20:20 Švýcarsko – Česko

Středa 15. května 2024
16:20 Česko – Dánsko

Pátek 17. května 2024
20:20 Česko – Rakousko

Sobota 18. května 2024
20:20 Česko – Velká Británie

Úterý 21. května 2024
16:20 Kanada – Česko