HC Energie Karlovy Vary

Filip Novotný: Kluci padali po držkách a já taky

Západočeské derby vyhrála karlovarská Energie zásluhou Filipa Novotného, který si v utkání připsal 43 přesných zásahů a dokonce vychytal nařízené trestné střílení a zaznamenal druhé čisté konto v sezoně.

Filipe, přerušili jste sérii pěti porážek v řadě, jak moc je toto vítězství pro vás důležité?
Je to hodně důležité, protože potřebujeme body do tabulky. Myslím si, že by se mohlo jednat o zápas, ze kterého se odrazíme do dalších utkání. Tabulka je hodně vyrovnaná, tudíž jsou všechny body důležité.

Byl toto zápas podle vašeho gusta? Měl jste hodně zákroků, spoustu práce...
Na čisté konto se příliš nedívám, pro nás jsou důležitější tři body, které jsme ukopali. Za nulu jsem rád, je to pomyslná třešnička na dortu, ale body jsou pro mě důležitější.

Ve které chvíli vám bylo nejhůř?
Já ani nevím, tam to lítalo z jedné strany na druhou, takže jsme po bráně skákali všichni. Kluci tam padali doslova po držkách a já za nima (smích). Jsem rád, že jsme si vypomohli a došli jsme si pro tři body.

Jak moc důležitý byl gól na 2:0, kdy váš Jirka Průžek uklidnil?
Předtím nastala situace, kdy jsem hrál na prkna a někdo z plzeňských hráčů střílel do prázdné brány. Skočil jsem do střely a kotouč a někam mě to trefilo, jen jsem cítil, že to bolelo. Poté jsme na druhé straně dali gól. To byl asi moment, ve kterém jsem si řekl, že bychom mohli vítězství ukopat.

Dnes nejvyšší návštěva v sezoně, jaké to bylo?
Vždy je příjemné, když přijde plný dům. Dnes byli fanoušci úžasní, dokonce i ti plzeňští, takže se navzájem překřikovali. Bylo to hrozně fajn. Moc jim tímto děkuji. Plzeň je vždy vyhroceným soupeřem mezi fanoušky. Myslím si, že tak moc, jak jsme utkání užili my, stejně si ho užili také fanoušci. A právě pro ně to děláme.

Energii trápila v posledních zápasech defensiva, ale dnes nastoupilo úplně jiné mužstvo…
Říkali jsme si, že musíme hrát trochu víc odzadu. Předtím jsme dostávali hodně gólů, takže jsme si k tomu něco pověděli. Myslím si, že se to vyplatilo a dnes jsme podali týmový výkon. Klukům patří velké poděkování.

Díky za rozhovor!

Související články