HC Energie Karlovy Vary

Průžek prolomil střeleckou smůlu, pak chválil atmosféru: Bylo vidět, že to je derby

V přípravě zářil, v extralize se mu ale v novém angažmá zatím tolik nevedlo, ačkoliv na ledě byl vidět a šance si vytvářel. Deku ze sebe Jiří Průžek strhl ve velmi důležitý moment, když pomohl Energii gólem vyhrát tradiční west derby.

Jirko, jak chutná vítězství v derby?
Chutná to hodně, protože jsme měli pět porážek v řadě za sebou. Poslední zápasy jsme ani nehráli dobře, potřebovali jsme se nastartovat. Přišlo derby a věděli jsme, že to nás může znovu nakopnout. Chtěli jsme ho vyhrát, to se nám podařilo a jsme za to rádi.

V předchozích zápasech vás hodně trápila defenzíva, tentokrát ale naskočil zcela vyměněný tým a udrželi jste čisté konto…
Řekli jsme si k tomu něco, už i ty tréninky měly úplně jiný náboj. Novotňák (Filip Novotný) zachytal super, je to jeho vítězství. Za stavu 1:0 tam chytl 200% gól. Pak jsme naštěstí dali na 2.0 a už jsme si to pohlídali.

Vy jste se trefil poprvé v extralize za Karlovy Vary. Jak moc to z vás spadlo i vzhledem k šancím, kterých jste měl hodně?
Nechtěl jsem na to myslet, protože jsem věděl, že čím víc na to člověk myslí, tak pak to nepřijde. Jsem rád, že mi to tam padlo a snad už to ze mě spadne.

Byť jste v Energii první sezonu, pocítil jste z atmosféry důležitost a mimořádnost toho derby?
Už od začátku jsem cítil tu atmosféru, vypadalo to jak úplně jiný zápas. Bylo vidět, že to bylo derby a já jsem si ho užil.

Navíc to jiskřilo i na ledě…
Tak to k derby patří. Doufám, že si ho lidi užili. Zvládli jsme ho a to je základ.

Jak to máte vy osobně s potyčkami? Máte rád takové vyhrocenější zápasy?
Mám je rád, ale radši se do nich moc nepletu.

Související články