HC Energie Karlovy Vary

Energetici chtějí přerušit sérii porážek, podaří se jim to v derby?

Karlovarští hokejisté se aktuálně nenachází v optimální formě, ale asi není lepší příležitosti než se odrazit k lepším výsledkům právě v derby. To západočeské čeká na Energii netradičně ve čtvrtek od 17:30. Přijďte partu kolem kapitána Tomáše Vondráčka podpořit v boji proti Plzni přímo do KV Areny!
Kde utkání sledovat: Textový přenos | O2TV Sport
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Pomalejší start, nicméně aktuálně forma jako hrom. Rival z Plzně se v tuto chvíli veze na vítězné vlně, indiánům se podařilo vyhrát hned pět v zápasů v řadě, když porazili Litvínov (5:2), Hradec Králové (4:2), Liberec (3:1), Kladno (8:1) a Zlín (4:1). Tahle šňůra je po nevýrazném začátku posunula na šesté místo extraligové tabulky.

Plzeňskou ofenzívu táhne letní posila. Martins Dzierkals se v Tipsport extralize velmi rychle zabydlel a svými výkony pomohl k vzestupu Škody. Lotyšský útočník má po dvanácti odehraných zápasech na kontě šest branek a osm asistencí, se čtrnácti kanadskými body je šestým nejproduktivnějším hráčem ligy.

Indiány trápí marodka. Mimo hru jsou obránci Vojtěch Budík a Viktor Lang, k dispozici minulé utkání nebyl ani útočník Pavel Musil.

Naopak služeb brankáře Miroslava Svobody už může trenérský štáb kolem ex-karlovarského trenéra Václava Baďoučka využívat. Je pravděpodobné, že se vsetínský rodák postaví mezi tři tyče i v derby. Jeho kolega Dominik Pavlát má vyřízené střídavé starty do prvoligové Slavie a v sešívaném dresu by se také měl představit v rámci středečního kola Chance ligy.

Proti svým

Jaké to je vyzkoušet si derby na obou stranách barikády už někteří hráči obou aktuálních kádrů vědí. Tahle premiéra ale ve čtvrtek čeká hned na dva Západočechy – karlovarského Jaroslava Kracíka a plzeňského Dominika Graňáka.

Krátkou etapu v dresu indiánů má za sebou i aktuální kapitán Energie Tomáš Vondráček, hned šest let pak v Plzni působil zadák Lukáš Pulpán.

Sestavy z předešlého utkání

HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl, Kremláček – Kantner, Kodýtek, Schleiss – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Malát, F. Přikryl, F. Suchý.
HC Energie: Novotný (22. Habal) – Parkkonen, Plutnar, Dlapa, Pulpán, T. Havlín, T. Hanousek, Martin Rohan – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – Průžek, Jiří Kulich, O. Beránek – Koblasa, Kracík, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.

Před derby s Tomášem Mariškou

West derby je pokaždé trochu jiným zápasem než zbylá střetnutí. A to i díky souboji v hledišti. „Čeká nás derby, na to se určitě těšíme. Doufám, že přijde velké množství fanoušků a bude výborná atmosféra,“ vyzývá karlovarské příznivce Tomáš Mariška.

Karlovarští se ale před duelem s Plzní nenachází v optimální formě, když prohráli posledních pět svých představení. Naopak indiánům se daří. „Druhá věc je ale to, že my se teď musíme ohlížet především na své výsledky a svou hru než na to, kdo proti nám stojí. Plzeň má výbornou fazónu, zvedla se po trochu pomalejším začátku a měla výborné výsledky,“ říká asistent trenéra.

„My jsme teď trochu v opačné situaci a musíme se z ní dostat týmovým, pracovitým výkonem. Na tom teď pracujeme a doufám, že ta práce vyústí v tomto zápase s Plzní,“ přeje si Mariška.

Související články