HC Energie Karlovy Vary

Flek: Přijeli jsme pro výhru, uděláme pro ni maximum

Karlovarští hokejisté prohráli první zápas předkola play off na pardubickém ledě těsně 1:2. Jedinou branku Energie vstřelil Jakub Flek, který mohl v posledních vteřinách dokonce vyrovnat. Proti byl ale výborný zákrok pardubického brankáře. Leč jak sám karlovarský střelec prozradil: "Nic se neděje, ve čtvrtek mu to vrátím!"

Jakube, prohráli jste úvodní zápas předkola. Jak jej hodnotíte?
Hodnotím ho negativně, protože jsme prohráli. Je to samozřejmě škoda. Šance jsme tam měli. V závěru bylo vyrovnání ve vzduchu, bohužel se mi nepodařilo zvednout puk pod břevno. Ale nad tím teď už nemá cenu přemýšlet. My teď musíme dobře zregenerovat, kvalitně se najíst, vyspat a zítra na ně vletět tak, jako jsme odehráli třetí třetinu. Pak věřím, že vyhrajeme!

V prvních dvou třetinách byl aktivnější soupeř a vy jste se dostali do tlaku až ve třetím dějství. Čím to?
Musím souhlasit, že to na začátku nebyla úplně naše hra. Soupeř byl lepší, ale i my jsme tam měli nějaké šance. Ve třetí třetině už jsme to byli my. Soupeře jsme přebruslili, dohrávali, ale bohužel, ten jeden gól nám chyběl.

Vteřinu před koncem jste měl na holi vyrovnání. Nebyl už čas lépe zamířit?
Já jsem viděl, že tam z gólmana vypadl puk. Naneštěstí jsem úplně ztratil ponětí o čase a nevěděl jsem, kolik vteřin ještě zbývá. Proto jsem se snažil to co nejrychleji uklidit do brány. Bohužel, brankář tam měl dobře beton a mně se ho nepovedlo přehodit. Od něj super zákrok, ode mě ztroskotání. Ale nevadí, zítra mu to vrátím.

I když jste dnes prohráli, hraje se na tři vítězné zápasy. Asi tedy není důvod k panice, souhlasíte?
Ano, přesně tak. Hraje se na tři vítězné, takže dnešní prohra nic neznamená. Zítra na soupeře vlétneme a vyhrajeme. Přijeli jsme si pro jednu výhru a uděláme maximum pro to, abychom si ji také odvezli.

Do třetí třetiny proházel trenér útočné složení. Jak se vám hrálo s Janem Hladonikem?
Trenér nám chtěl dát nový impuls, nastartovat nás. Myslím, že se to vydařilo. Dali jsme gól, snížilo se, bohužel to na vyrovnání nestačilo. Ale my rozhodně neklopíme hlavy, naopak.

Hráli jste šest přesilovek, ale nevyužili žádnou. Co v nich do zítra zlepšit?
To kdybych věděl, tak vám to stejně neprozradím (úsměv). Ne, jak jste říkal, přesilovek bylo dost a nevytvořili jsme si v nich de facto žádnou gólovou šanci. Soupeř ta oslabení dobře odbránil. Musíme si ty přesilovky pustit na videu a něco na pardubickou obranu vymyslet. Přesilovky takovéhle rozhodují zápasy, takže v nich prostě musíme být efektivnější.

Děkuji za rozhovor.

Související články