HC Energie Karlovy Vary

Vondráček: Uděláme vše pro to, abychom sérii ještě otočili

Karlovarská Energie ztratila i druhý zápas na pardubickém ledě, tentokrát poměrem 11:3. Dynamo rozhodlo utkání během pěti minut na přelomu první a druhé třetiny, kdy vstřelilo pět branek. První branku Energie vstřelil aktivně hrající Tomáš Vondráček, který v pozápasovém rozhovoru jen těžko hledal slova.

Tomáši, prohráli jste 11:3. Dají se ve vašem výkonu najít vůbec nějaká pozitiva?
Asi nedají. Zápas jsme absolutně nezvládli. Vše se nám rozsypalo jako domeček z karet a finální výsledek je až ostudný. Těšit nás může snad je fakt, že jsme utkání dohráli se ctí a neuchýlili se k nějaké tvrdé nebo zákeřné hře.

Na začátku zápasu jste přitom měli velké šance...
Máte pravdu, nějaké šance tam byly, ale bohužel jsme je nevyužili. Já sám tam trefil v úniku tyčku, je to škoda. Naše produktivita je hrozná, děláme z jejich brankáře hvězdu, bohužel.

Soupeř definitivně rozhodl na začátku druhého dějství. Co se tam s vámi stalo?
Kolaps, nevím jak jinak to nazvat. Fakt se mi těžko hledají slova. Soupeři tam spadlo všechno, byli v laufu. Nám naopak nevycházelo vůbec nic.

Problémy vám dělá hlavně Zohornův útok. V čem je jeho největší síla?
Oni mají hlavně skvělé přesilovky. Jsou to všechno kvalitní hokejisté a umí to perfektně sehrát. My si ale říkáme, že se nesmíme nechat vylučovat a pak děláme úplně zbytečné fauly. Musíme se dát během zítřka dohromady a v sobotu vyhrát.

Ze sestavy vám před utkáním vypadli další dva obránci. Problém v defenzivě je vážný, souhlasíte?
Kluci chybí, to je jasné, ale my se na to nemůžeme vymlouvat. Jsme jeden tým a musíme hrábnout jeden za druhého. Šanci dostali mladí kluci, ale rozhodně nezklamali. Naopak, to my starší jim musíme více pomoct. Bohužel už nemáme kde brát.

Prohráváte v sérii 0:2, ale ještě rozhodně není konec. Co můžeme od Energie očekávat v sobotu?
Jak už jsem říkal. Hlavní je, abychom na dnešní zápas zapomenuli. Play off se nehraje na skóre, ale počítají se vítězství. My si musíme odpočinout a připravit se na sobotu. Uděláme vše pro to, abychom tu sérii ještě otočili.

Děkuji za rozhovor.

Související články