HC Energie Karlovy Vary

Flek po Karjala Cupu: Reprezentace? Vždy obrovská čest, nároďák je pro mě nejvíc

Karlovarský rychlík Jakub Flek si připsal další tři starty za národním tým. Jakožto asistent kapitána si v nich připsal jeden kanadský bod za nahrávku na gól Davida Kašeho. Českému výběru se ale celkově na finském Karjala Cupu příliš nedařilo, což pochopitelně mrzelo i zástupce Energie.

Reprezentační výběr padl ve všech třech představeních, pohořel především v koncovce. „Zhodnotil bych to negativně, protože jsme prohráli všechny tři zápasy, byť si myslím, že třeba v zápase s Finskem jsme byli lepším týmem. Na to se ale hokej nehraje, hraje se na góly a těch jsme bohužel vždy dali méně,“ mrzí Fleka.

Pro rodáka z Mariánských Lázní to ale byly další cenné zkušenosti, oblékat dres se lvem na hrudi je sen každého českého hráče. „Pro mě je to vždy obrovská čest jet na jakýkoliv zápas. Nároďák je pro mě to úplně nejvíc. Jsem vždycky hrozně šťastný, když tu důvěru od trenérů dostanu a snažím se jim to vždy vrátit, jak můžu. Bohužel úplně se to nepovedlo podle představ úplně celému týmu, takže zklamání,“ líčí osmadvacetiletý forvard.

„I tak jsem si to svým způsobem užil, je to čest být na každé akci nároďáku,“ pokračuje.

Po dobu celého turnaje navíc nastupoval s áčkem na dresu, což je pro lídra Energie další pocta. Cítil kvůli tomu větší tlak na svou osobu? „Neřekl bych, že větší tlak. Jsem za to ale rád, že patřím mezi ty starší, v tomto výběru jsem byl třetí nejstarší po kapitánovi Míšovi Řepíkovi a asistentovi Kubovi Jeřábkovi. Takže jsem tu roli dostal já,“ říká.

Každopádně to nebylo poprvé, kdy reprezentační trenéři prokázali důvěru v Jakuba Fleka tímto způsobem. „Dostal jsem tu roli i na mistrovství, kdy jsem také byl asistent a nějaké přípravné zápasy jsem dostal i céčko. Jsem za to rád, že mi trenéři v tomto také dávají důvěru a já se vždycky snažím kluky nějak namotivovat, nebo zařvat na střídačce, trochu to povzbudit, vyburcovat. Že by to byl větší tlak, to určitě ne. Od toho se to nemůže odvíjet, jestli máš céčko, áčko nebo nic,“ dodává karlovarská devítka.

V tuto chvíli je již Jakub Flek se svými spoluhráči z národního týmu zpět v Česku.