HC Energie Karlovy Vary

Habal: Ubojované vítězství. Jsem šťastný, že jsme to zvládli

Do branky Energie se při nemoci parťáka Štěpána Lukeše vrátil po třech zápasech a hned vítězně. „Takové vítězství už jsme potřebovali. Předchozí zápasy to nebylo úplně ono. Dnes jsme to doslova ubojovali a jsem strašně šťastný, že jsme to zvládli,“ říká brankář Vladislav Habal, vyhlášený nejlepším hráčem utkání.

Po třízápasové pauze jste se vrátil zpět do branky a musel čelit dvěma trestným střílením. Jaké to bylo?
Asi jsem to ještě nezažil, aby jedno mužstvo jelo v utkání hned dvě trestná střílení. První nájezd udělal výborně. Těsně přede mnou to strhnul do backhandu a pověsil to víka. Při tom druhém už jsem věděl, když si najížděl ze stejné strany, že mu do toho píchnu. Myslím, že jsem ho tím rozhodil a pak už si ho jen vybruslil. Věděl jsem, že je to všude zavřené a nemůže mě prostřelit.

Dva ze čtyř gólů jste dali během přesilových her, naopak dvouminutovou přesilovku pěti proti třem jste nevyužili. Nebál jste se, že to bude zlomový okamžik zápasu?
Abych se přiznal, tak jsem v hlavě trochu měl. Budějovice měly vzápětí nájezd a ještě přesilovku, tam jsem se trošičku bál, aby se nám to nevymstilo. Na začátku třetí třetiny jsme dali dva góly, to nás uklidnilo. Pak jsme hráli výborně, soupeře do ničeho nepouštěli. Na konci jsme si to trochu zkomplikovali a ještě se strachovali o výsledek.

Utkání vypadalo místy hodně nervózně. Přišlo Vám to z branky stejně?
Místy to nervózní bylo, ale takové zápasy prostě jsou a musíme se s tím umět popasovat. Myslím si, že nám to může pomoct do dalších zápasů.

Poprvé jste dokázali doma bodovat. Čím se to zlomilo?
Těžko říct. Už předchozí zápas s Vítkovicemi jsme si měli odnést minimálně bod, teď už se to naštěstí povedlo. Věřím, že nás to nastartovalo a domácí zápasy nebudeme prohrávat.

Ve venkovních utkáních se Vám naopak daří, patříte v nich k nejlepším v extralize. Čím to je?
Možná tam není takový tlak, ale doma by nás podpora fanoušků naopak měla hnát dopředu. Jsou naším pověstným šestým hráčem, měla by to být naše výhoda.

Související články