HC Energie Karlovy Vary

Sedm porážek v řadě! Přidá Energie Motoru osmou?

Na energetiky čeká další domácí a nelehká výzva. Po pátečním neúspěšném vystoupení v KV Areně v neděli vyzvou na stejném místě České Budějovice. Soupeř má na kontě velmi nepříznivou bilanci sedmi porážek v řadě, čili jeho motivace bude také veliká. Souboj přímých konkurentů v tabulce startuje v neděli netradičně v 17:20 a přímým přenosem jej odvysílá ČT Sport.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O soupeři

Budějovičtí měli před sezonou zcela určitě vyšší ambice, než okupovat spodní patra tabulky a mít na kontě velmi nepříznivou bilanci sedmi porážek v řadě. Podobně jako energetici v pátek, tak i Budějovičtí předvedli dle slov trenéra Modrého v posledních dvou zápasech slušný výkon, ale nebyli za to odměněni. Problém je především v nekoncentrovanosti a málo sehranosti, ačkoliv noví kluci už si pomalu zvykají. Trenér chce s týmem hrát trpělivý hokej, počkat si na velké šance.

Pomoci by k tomu měli hlavně nejproduktivnější a nejzkušenější hráči - Milan Gulaš (11 bodů, 8+3), Lukáš Pech (9 bodů, 1+8) a Martin Hanzl (10 bodů, 4+4). Obrana momentálně stojí především na Janu Štenclovi, který dostává nejvíce času na ledě. Nejen zkušenosti ale i střely, jak karlovarští fanoušci znají, by měl rozdávat také Petr Šenkeřík. Toho však trápila krátká nemoc, možná mu tak bude trvat dostat se opět do tempa. Svou šanci dostává také bek Mikuláš Hovorka, vysoký mladík jenž před sezonu přišel ze Slavie. Mezi posilami bychom také našli další známé jméno, Vojtěcha Tomečka. Od rodáka z jižních Čech se ale asi čekalo více, zatím nezapsal ani bod.

Poslední zápasy

Oba celky odehrály poslední zápasy shodou okolností proti Vítkovicím. Budějovičtí proti nim nastoupili již minulou neděli a soupeři ze severní Moravy podlehli až po nájezdech, následně na ně čekalo týdenní volno. Karlovarští se Vítkovicím postavili v pátek a také nebyli úspěšní. Dlouho vyrovnané utkání rozhodl až pár minut před koncem vítkovický Lakatoš.

Z tábora domácích

V karlovarském týmu v poslední době nedošlo k výrazným změnám. V pátek energetici nedokázali navázat na sérii dvou vyhranných venkovních utkání a v KV Areně tak stále čekají na první body. Energetici sice byli produktivní, využili i přesilové hry, stále ale obdrželi o jednu branku více než soupeř a s tím se vyhrát nedá. Kapitán Vondráček se zlobil především na množství obdržených branek, těch bylo na domácí zápas až moc.

Související články