HC Energie Karlovy Vary

Hlavní je, že jsme to dotáhli, raduje se Beránek. Hattrick? Důležitější jsou body do tabulky

Energetici naskočili na led proti Brnu ve velkém stylu a po dvanácti minutách hry vedli už 3:0. Soupeř se však probudil ve třetí části a Karlovarští uhájili nakonec těsnou výhru 5:4, ke které výraznou měrou přispěl svým hattrickem útočník Ondřej Beránek.

Ondřeji, předpokládám, že radost je po zápase veliká...
Samozřejmě je, ale to, co jsme předvedli ve třetí třetině, se nám už nesmí stávat. Bylo to infarktové nejen pro nás, ale předpokládám, že i pro diváky.

Opět jste na soupeře vletěli, je to něco, na co se soustředíte?
Určitě je vždycky na soupeře dobré vletět, hlavně když hrajeme doma a pomáhají nám fanoušci. Když dáte první gól, tak se vám hraje prostě líp.

Pro vás je to první hattrick po třech letech a druhý v kariéře...
Jsem za to strašně rád. Když ale soupeř dotahoval, tak jsem z toho byl trochu rozpačitý. To by pošlapalo radost z hattricku. Hlavní je, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Střel jste měl za zápas dost, trefil jste i břevno, byla u vás velká chuť po střelbě?
To asi ne. Chtěl jsem hlavně vyhrát, to se nám povedlo, to je to důležité. A hattrick k tomu je také super, ale hlavní jsou tři body do tabulky.

Dorovnal jste tak svou nejlepší střeleckou sezonu 2019/20...
Myslím si, že je to pro každého hráče dobré. Je to fajn a roste s tím sebevědomí na ledě, můžu si trošku více dovolit. Je to krásné, ale musíme hlavně skákat v tabulce.

V tabulce se vám poskočit podařilo, nicméně neschoval jste si na památku puk?
Jo, Čeče (Jiří Černoch) mi puk vzal, tak jsem za to rád. Dám ho asi malému.

Co se v té třetí části stalo? Do té doby jste měli zápas v moci...
Řekli jsme si před třetí třetinou, že musíme hrát pořád stejně. Bylo asi i vidět, že hlava trochu vypla, což byl hlavní důvod, proč soupeř začal dotahovat.

V přesilovkách se vám v posledních utkáních nedařilo, dneska se vám z nich ale podařilo dát dva góly, takže předpokládám spokojenost...
My jsme už viděli, že přesilovky jsou u nás katastrofální. Každý den se na tom snažíme pracovat. Byla to otázka času, kdy to tam padne.

Naopak na druhé straně jsou přesilovky solidní, ale vám se podařilo ubránit i pětiminutové oslabení, co na soupeře pomohlo?
Hlavně týmová hra. Každý jsme na ledě vlastně i během zápasu lehali do střel. Každý chtěl ten puk chytit a to se nám povedlo. To byl asi recept nejen na to oslabení, ale i na celý zápas.

Brno mohlo v posledních vteřinách vyrovnat, tam vás ale zachránil skvělým zákrokem Vladislav Habal, co celkově k jeho výkonu?
Vždycky je super mít dobrého gólmana, to je základ výhry. Teď má suprově našlápnuto a jde mu to výborně.

Související články

Preview k zápasu | so 21.1.2023

Další důležitá bitva, Energie vyzve Kometu!