HC Energie Karlovy Vary

Čekání na gól bylo dlouhé. Důležitý byl celý víkend, hodnotí Koblasa

Čekání na gól bylo dlouhé, ale konečně tam padl. Petr Koblasa v přesilovce vstřelil důležitou branku a završil tím první stovku extraligových gólů. Radost je veliká, nejen z branky ale i ze zvládnutých zápasů o celém víkendu.

Petře, další domácí a velmi důležitá výhra, jak se to hodnotí?
Tím, že jsme vyhráli, se to hodnotí dobře. Jsme hrozně rádi, že jsme zvládli celý víkend. Jsou to soupeři kolem nás a ty body jsou hrozně důležité.

Měli jste výborný vstup do první i druhé třetiny, do té třetí se to ale tolik nepovedlo...
První dvě třetiny byly suprový a ve třetí byla škoda, že jsme dostali ten druhý gól takový smolný, bylo to spíš takové nahození a propadlo to tam. Tím se samozřejmě dostali na koně, ale naštěstí jste to zvládli.

Stejně jako v pátek jste si vyzkoušeli dlouhé pětiminutové oslabení, potom i dlouhou přesilovku. Jak moc vás povzbudilo, že jste obojí zvládli?
Oslabení bylo zvládnuté super, stejně jako minule jsme gól nedostali celých pět minut, to nám hrozně pomohlo. To samé ta využitá přesilovka, protože víme, jak nám to poslední dobou šlo, takže je super, že jsme konečně dali gól.

Brno bylo dnes nepříjemný soupeř, hrálo se tvrdě, dohrávaly se souboje. Jak bylo těžké udržet nervy na uzdě?
Těžké to nebylo, když jsme to udrželi. Tím, že to bylo už 4:1, tak už museli něco zkusit. Možná spoléhali na to, že se někdo z nás neudrží a dostanou přesilovku, ale naštěstí jsme to zvládli.

Jedna přesilovka se vám podařila využít a vy konkrétně jste v ní vstřelil svůj 100. extraligový gól, čímž vám samozřejmě gratuluji. Jak se vám líbí takové skóre?
Já vám děkuju. Je to super, akorát se to čekání protáhlo trochu víc, než jsem čekal.

Přesilovky hrajete docela z výšky, sjíždíte si až na kruh. To je vaše oblíbená pozice?
Máme v těch přesilovkách něco sehrané, mám tam svůj prostor. Samozřejmě se tam snaží najít místo podle postavení protihráčů. Nechci říct, že nám to takhle vychází, protože nám to dlouho nešlo, ale máme nějaký plán, kterého se držíme a konečně se to zlomilo.

Související články

Preview k zápasu | so 21.1.2023

Další důležitá bitva, Energie vyzve Kometu!