HC Energie Karlovy Vary

Holoubek: Byl to neobyčejný zážitek

Karel Holoubek, muž, který klub téměř tři desetiletí vlastnil a sponzoroval, si už jeden ceremoniál v letošní sezoně zažil, když v půlce září symbolicky předával moc novým vlastníkům klubu. I tak ho ale včerejší slavnost znovu potěšila. Stal se totiž v pořadí devětadvacátým členem Síně slávy karlovarského hokeje.

Pane Holoubku, dnes jste byl uveden do síně slávy karlovarského hokeje. Jak moc si toho vážíte?
Je to samozřejmě velice zvláštní věc. Spousta lidí už to ale zažilo a já jsem rád, že to zažívám poprvé. Ale co je pro mě úplně neuvěřitelné je to, že v této hale, u které jsem stál od začátku a chtěl, aby tady byla, tak se rozvinul na této rampě dres, kde je moje jméno a doba, kdy jsem sloužil HC Energii. A to je pro mě opravdu neobyčejný zážitek.

Dostal jsem se do společnosti legend, jakými byli Václav Freiberg nebo Jiří Faureisl. Je to ještě o to významnější pro vás?
Samozřejmě, protože ti pánové odvedli pro karlovarský hokej hrozně moc. Byla jiná doba, vše se hrálo jinak. Možná měli obrovské úsilí, ale nebměli takovou klubovou podporu. A přesto všechno tady v Karlových Varech hráli výborný hokej. Když jsem sem přišel, snažili jsme se navazovat právě na to, co tady už bylo. A pevně věřím, že jsou pánové rádi, že jsme to dotáhli až tam kam jsme to dotáhli. Ale je to určitě velká čest pro mě, být s nimi v síni slávy.

Jak jste prožíval samotný ceremoniál? Bylo vidět, že Václav Skuhravý měl na krajíčku. Jak jste na tom byl vy?
Já už jsem na krajíčku neměl, protože už jsem to jedno kolečka s vámi absolvoval. Byl jsem trochu připravený, abych se nedojímal, protože ta chvilka byla dojemná, navíc před tolika lidmi. Myslím si, že ten barák byl plný a všichni vykřikovali moje jméno, čímž vyjádřili úctu a poděkování. Je to silný a Vencovi se vůbec nedivím, protože on tady odvedl hrozně moc práce. Nebýt jeho, i to moje úsilí by bylo možná poloviční, za což mu musím taky poděkovat. Tam v tom fofru totiž na to nebyl ani čas (úsměv).

Na hokej teď chodíte už spíše jako fanoušek. Jak si to užíváte v této nové roli?
Samozřejmě, teď jsem fanoušek. Nicméně jsem významným podporovatelem karlovarského hokeje a ještě pár let jím budu. Prožívám to ale úplně stejně jako majitel. Snažím se, aby to bylo dobré a držím hráčům palce. Pevně věřím, že ten tým co tady je dobře nastavený a HC Energie poběží dopředu a bude to dobré. Ale to víte, sport je sport a ne všechno ovlivní samotní manažeři. Nejvíc to ovlivňují ti kluci na ledě. Jim musíme přát a udělat jim podmínky, aby odváděli dobrou práci a posouvali celý klub dopředu.

Děkuji za rozhovor.

Související články