HC Energie Karlovy Vary

Karlovarský hokej slaví devadesátku! Energie vyzve v derby Litvínov

Poslední utkání Energie v kalendářním roce 2022 je tu. Tradiční Podkrušnohorské derby s Litvínovem se sice ponese v duchu oslav 90 let od založení klubu, karlovarští hokejisté však budou myslet především na sportovní stránku věci, nutně totiž potřebují zabrat. Podpořit je můžete ve středu 28. prosince netradičně již od 17:00!
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky:Online předprodej

O soupeři

Litvínovští zatím prožívají sezonu tak trochu jako na horské dráze. Zatímco úvod sezony jim hrubě nevyšel a nepovedené místo stálo trenérskou židli Vladimíra Růžičku, v poslední době se Chemikům daří už podstatně lépe.

Zajímavý podíl na tom má i karlovarským fanouškům dobře známý kouč Karel Mlejnek. Ten se po Růžičkově odchodu posunul z asistentské pozice na post hlavního trenéra a Litvínov začal šlapat. V závěru listopadu sice černožlutí prošli menší výsledkovou krizí, z posledních pěti duelů však vyhráli hned čtyři. Naposledy ale padli v pondělí na domácím ledě se čtrnáctým Kladnem a tahle prohra bude Chemiky asi hodně mrzet.

Litvínov si na Štědrý den přichystal pro své fanoušky hned trojici dárků. Nové smlouvy totiž na severu Čech podepsali již zmíněný trenér Karel Mlejnek a dále také útočníci Matúš Sukel’ a Andrej Kudrna, se šestnácti góly vůbec nejlepší střelec soutěže. Kromě něj ale produktivitu Chemiků táhne ještě se 26 body letní posila Šimon Stránský (7+19) a jen o bod méně má na svém kontě kanadský forvard Giorgio Estephan (9+16).

O brankoviště Severočechů se letos poměrně rovnoměrně střídají Denis Godla (89,68 %) a mladý Šimon Zajíček (91,03%). Více prostoru však v poslední době dostává především druhý jmenovaný, který odchytal posledních sedm utkání Litvínova a zapsal v nich hned pět vítězství.

Z kabiny Energie

Domácí hokejisté mají v tabulce Tipsport extraligy na svého středečního soupeře ze 12. místa jen čtyřbodovou ztrátu, i proto pro ně bude třetí letošní derby s Litvínovem tak důležité. Hlavní cíl ale bude jiný, konečně opět poznat chuť vítězství, na kterou energetici čekají již čtyři zápasy.

Svěřenci trenéra Davida Bruka přitom poslední utkání neodehráli vůbec zle. Jak Olomouc před Vánoci, tak i naposledy Plzeň výrazně přestříleli, jenže při snaze skórovat jim někdy opravdu chybí i tolik potřebné štěstí. Celý tým ale pevně věří, že se tvrdá práce v tréninku už brzy projeví i výsledkově.

„Nejsme v ideálním rozpoložení, ale nadále věříme naší práci a našim hráčům. Uděláme nyní vše proto, abychom se dobře připravili na výroční utkání a potěšili naše diváky. Karel Holoubek i Venca Skuhravý si jednoznačně to ocenění zaslouží. Ten zápas bude mít slavnostní punc a my ho prostě musíme pro ty dvě legendy vyhrát,“ burcoval už po pondělním derby asistent trenéra Vojtěch Šik.

Proti Plzni už mohl trenérský štáb počítat s uzdraveným Ondřejem Dlapou, kvůli viróze ale chyběl reprezentant Ondřej Beránek. Jinak se ale marodka Energie už postupně vyprázdnila a zůstává na ní pouze dlouhodobě zraněný Michal Plutnar.

Oslavy 90 let hokeje v Karlových Varech

Utkání s Litvínovem se ponese v duchu oslav kulatého jubilea karlovarského hokeje. A na co se mohou fanoušci těšit?

Vstupenky na výroční utkání kupujte ZDE

Uvedení Karla Holoubka do Síně slávy karlovarského hokeje

Je plná bývalých vynikajících hokejistů, ale i dalších osob úzce spjatých s karlovarským hokejem. Řeč je o klubové Síni slávy, která aktuálně čítá 28 členů. A v rámci oslav 90 let hokeje v západočeském městě se rozroste o další velké jméno. Novým členem se totiž stane bývalý dlouholetý majitel klubu pan Karel Holoubek, který klub podporoval a posléze vlastnil téměř tři desetiletí.

Vyřazení čísla 34 ze sady dresů

Když se v souvislosti s karlovarským hokejem řekne číslo 34, všem fanouškům se okamžitě vybaví jediné jméno – Václav Skuhravý. Současný asistent trenéra A-týmu a klubová legenda, která za Karlovy Vary odehrála téměř tisícovku soutěžních utkání, se slavnostní chvíle dočká rovněž před zahájením středečního utkání s Litvínovem. Čtyřiatřicítka kapitána extraligových mistrů bude slavnostně vyřazena ze sady dresů A-týmu a v budoucnu už ji nikdo nebude moct na svém dresu nosit.

Speciální výroční dresy

Slavnostní chvíle si žádají slavnostní oděv, nejinak tomu bude i v rámci oslav výročí založení klubu. Energetici odehrají duel s Litvínovem ve speciální sadě dresů, přičemž část z nich poté poputuje do dražby, kde je budou moci získat i fanoušci Energie. Představení dresů proběhne v pondělí 26. prosince.

Legendy na stadionu

Z již zmíněných členů Síně slávy karlovarského hokeje jich účast na výročním utkání přislíbilo svou účast hned dvanáct. V KV Areně by se tak měli objevit Evžen Gál, Pavel Bláha, Zdeněk Celler, Marek Sýkora, Vlastimil Argman, Karel Janovský, Milan Mottl, Michal Vinš, František Potužák, Jaroslav Kliment, Jan Jánský a Karel Procházka.

Speciální merch

V den utkání budou v karlovarském fanshopu v omezeném počtu k dostání také speciální trika s výročním logem k 90 letům hokeje v Karlových Varech.

Související články