HC Energie Karlovy Vary

Hurá na Havířov! Juniory čeká první ligové utkání

Karlovarské naděje zastavil v posledním ročníku před branami play-off koronavirus, po několikaměsíční přípravě je tu ale první utkání. To si juniorka Energie zahraje proti Havířovu na vlastním ledě, start je v 18:30. Budeme se těšit na vaši návštěvu!


O soupeři

Hokejisté Havířova v minulé sezoně soupeřili s týmy ve druhé nejvyšší juniorské soutěži. Díky kvalitním výkonům se ale probojovali až do čtvrtfinále proti Ústí, Slovan třikrát porazili a slavili tak postup do ligy akademií.

Z kabiny Energie

Čekání, které nakonec zkrátila prodloužená příprava na novou sezonu, tak by se asi dalo popsat posledních pár měsíců v kabině karlovarských juniorů. Ti si v předchozím ročníku brousili zuby na vyřazovací boje, na ty ale nedošlo, několik minut před úvodním buly čtvrtfinále proti Hradci se všichni přítomní dozvěděli, že se zápas hrát nebude. O několik dní později byla celá soutěž zastavena a sezona oficiálně ukončena.

Stejně jako A-tým si junioři prošli i přípravnými duely, těch bylo celkem osm. Z šesti utkání vyšly karlovarské naděje jako vítězové. Porazit se jim podařilo Plzeň, Kladno a Spartu v rámci odvety na vlastním ledě, ze zahraničních soupeřů pak na hokejisty v černobílém nestačil Kolín ani Mannheim. Jediné porážky si mladí energetici připsali v úvodu přípravy proti Spartě a následně hradeckému Mountfieldu.

Co se změn v kádru týče, tak i díky změně pravidel soutěže, přesněji, že se z ní stává nesestupová dostalo několik nadějných juniorů zelenou do seniorského hokeje. Jmenovitě to jsou pro Baník Sokolov brankář Patrik Hamrla, obránce David Tureček a duo útočníků – Vít Jiskra a Adam Křemen. Tomáš Křehlík pak absolvuje zkoušku v Třebíči.

„Já osobně jsem absolvoval letní přípravu doma na Slovensku. Snažil jsem se hlavně běhat a tvrdě makat v posilovně, po připojení k týmu to pak byla hlavně práce ne ledě,“ takto shrnul svou přípravu Ľubomír Kupčo. „Na novou sezonu se moc těším! Máme výborný tým a ambice na to zvítězit,“ hodnotí Dominik Rymon před startem extraligy juniorů. Nejen hráči v poli však drží tým, opora mezi třemi tyčemi Štěpán Maleček promluvil o aktuálním přetlaku v brankovišti: „Osobně nevím jak to dopadne, bude to boj, zatím však nemám žádné vize." Jak práci před novou sezonou zhodnotil trenér Václav Eismann si můžete přečíst v samostatném rozhovoru.

Související články