HC Energie Karlovy Vary

Je jako Eliáš. Měl být vybrán dřív, říkají o Kulichovi v zámoří

V Buffalu si mohou mnout ruce. V úvodním kole letošního draftu do NHL volili hned třikrát a pokaždé se jednalo o zajímavé jméno. Matthew Savoie, Noah Ostlund a v neposlední řadě karlovarský útočník Jiří Kulich.

Zatímco prvně dva jmenovaní oblékli dres Buffala ještě před polovinou úvodního kola, Kulich na svůj okamžik slávy musel čekat takřka až do konce čtvrteční volby. Sabres na něj ukázali na 28. pozici.

„Místo, ze kterého jsme ho volili, určitě není pozice, na které měl být,“ měl jasno generální manažer Sabres Kevyn Adams o tom, že odchovanec severočeského hokeje mohl a možná i měl být v pořadí letošního draftu ještě o něco výš.

Bývalý centr, který v NHL odehrál přes 600 utkání, byl nadšený, když viděl, že před třetí volbou svého klubu v prvním kole je Kulich stále volný.

I kvůli jeho střele, o které řekl, že je mezi osmnáctiletými hráči jedna z nejlepších, kterou viděl.

O tom, že měl být hráč, který se díky svému příjmení dočkal i speciální limitované edice zimních čepic vybrán výše, nepochybuje ani Craig Button.

Expert televizní stanice TSN ho v nedávném rozhovoru pro Sabres.com přirovnal k někdejší české hvězdě Patriku Eliášovi.

„Vše, co Patrik dělal, dělal pro tým, a to všemi možnými způsoby. Mužstvo i své spoluhráče dělal lepšími. To je přesně to, co vidím v Jiřím Kulichovi,“ rozplýval se nad hrou českého forvarda.

A nadšení jsou z volby českého útočníka i fanoušci Sabres.

„Je to opravdu vynikající volba!“

„Jsem z něj nadšený.“

Podobných komplimentů se sociální sítě jen hemží. Teď je jen na forvardovi Energie, aby jim dostál. Držíme palce!