HC Energie Karlovy Vary

Junioři si zahrají v Chebu! V extraligovém duelu vyzvou Spartu

Extraligu juniorů uvidí v letošní sezoně i hokejoví fanoušci v Chebu. V rámci propagace sportu v regionu se totiž na tamním zimním stadionu utkají karlovarští junioři v extraligovém duelu se Spartou, a to v sobotu 4. listopadu od 15 hodin!

„Jsme rádi, že na základě iniciativy karlovarské Energie i jejího trenéra jsme se dohodli na odehrání utkání u nás v Chebu. V době, kdy chebské Áčko hraje čtyřikrát venku, jsme moc rádi, že se u nás junioři Energie představí. V týmu máme i naše odchovance, kteří za Karlovy Vary nastupují a jsou i velkými tahouny týmu. Doufáme, že zápas bude mít velký ohlas a přijde hodně fanoušků a těšíme se na dobrou atmosféru,“ těší se na utkání David Speierl, předseda chebského Stadionu.

Na domácí prostředí se tak mohou těšit například obránce Ondřej Postl, nebo útočníci Matyáš Váňa či David Varvařovský. Ten se do sestavy Energie vrátil po dlouhém zranění, ale zdá se, že ve skvělé formě. Hned v prvním duelu pomohl srazit Plzeň hned dvěma góly!

„Zahrát si doma, to je vždycky skvělý zážitek! V Chebu jsem začínal s hokejem a vlastně tam vyrostl. Myslím si, že tam bude super atmosféra,“ vyhlíží zápas na ledě mateřského klubu vytáhlý forvard.

I on tak patří mezi hráče, kteří se z menšího klubu dostali až do nejvyšší soutěže a letos se dokonce dostal i do tréninku prvního mužstva extraligové Energie.

Na domácím ledě v Chebu se příští sobotu představí i útočník Matyáš Váňa

„Je to dobrá reklama pro chebský i karlovarský hokej a příslib pro všechny mládežníky v kraji, kam až to mohou dotáhnout,“ doplňuje David Speierl.

„Pavel Arnošt, hlavní trenér naší juniorky, představil tento nápad svému týmu, ti jeho myšlenku přijali s velkým nadšením. Cílem akce je poděkování partnerskému klubu HC Stadion Cheb za velmi dobrou práci s mládeží (v týmu HCE U20 aktuálně působí 5 hráčů, kteří v Chebu s hokejem začínali - Samuel Šmajda, David Varvařovský, Matyáš a Vojtěch Váňovi, Ondřej Postl). A samozřejmě je cílem i další popularizace mládežnického hokeje v Chebu a celém Karlovarském kraji. Navíc bude toto utkání pro kluky, kteří v Chebu s hokejem začínali, a nyní reprezentují svůj mateřský klub v Akademii HC Energie, velmi speciálním zážitkem,“ říká k blížícímu se utkání šéftrenér mládeže HC Energie Jiří Ryžuk.

Do Chebu navíc dorazí atraktivní soupeř, vítěz loňského ročníku juniorské extraligy, pražská Sparta. Tu dokázali energetici letos už dvakrát porazit a po poslední prohře ve vzájemných zápasech opět budou chtít svého soka udolat. Utkání začíná na chebském zimním stadionu v sobotu 4. listopadu v 15 hodin.

Vstupné ve výši 50 Kč poputuje na podporu mládežnického hokeje v Chebu.