HC Energie Karlovy Vary

Kluci mi strašně pomohli, říká pokorně Jiskra

Měl těžkou pozici, v sestavě nastoupil na místo kapitána a klubové legendy. Své role se však chopil skvěle a mezi svá křídla skvěle zapadl. Řeč je o devatenáctiletém Vítu Jiskrovi, který vstřelil v Třinci svou první extraligovou branku.

Málokterému začínajícímu hokejistovi se povede vstřelit gól hned ve druhém startu. Nadějnému karlovarskému útočníkovi se to povedlo. S jakou šel do utkání taktikou? "Já šel do zápasu hlavně s tím, že si to chci naplno užít, což se mi povedlo. Užil jsem si každé střídání. A že jsem dal branku? To je něco neskutečného," hodnotí devatenáctiletý talent s pokorou.

Do utkání nastoupil místo kapitána Skuhravého, jehož do hry nepustil disciplinární trest. S týmem ale do Třince i tak vyrazil a po celé utkání byl na střídačce hodně slyšet. Před utkáním hodně pomohl i samotnému Jiskrovi. "Venca si ke mně před zápasem sedl a říkal mi co a jak mám hrát. Přeci jenom se tu hraje jiným stylem, než jsem zvyklý ze Sokolova. Měl jsem na něj plno otázek a moc za jeho přístup a podporu děkuju."

Mladý forvard měl na křídlech ostřílené borce, Vondráčka s Redlichem. Zkušení útočníci mu se začleněním do nového kolektivu pomohli. "Oba kluci jsou super. Podrželi mě, poradili a hlavně uklidnili. Hodně se mnou během hry komunikovali, moc si toho vážím," hodnotí Jiskra spolupráci. Jestli naskočí i v dalšího klání se Spartou ale zatím neví. "Další utkání jsem s trenérem zatím neřešil, nemám žádné informace. Do Třince jsem jel jako náhrada za Vencu. A i když jsem dal gól, nemyslím si, že bych ho tím vyřadil ze sestavy (smích)."

Sympatický útočník nastupuje zejména v první lize, kde hájí barvy sokolovského Baníku. "Rozdíl je to velký, byť se to možná nezdá. Hlavně v síle hráčů a pak v takové té herní vyspělosti a zkušenosti," hledá šťastný střelec rozdíly mezi Chance ligou a extraligou. Nutno však podotknout, že v pondělí poměřil síly s naprostou elitou. Oceláři jsou totiž na prvním místě tabulky a pouze jednou vyšli zatím bodově naprázdno. "Třinec ukázal velkou sílu a kvalitu. My ale předvedli skvělou organizaci, týmovost a dvěma body jsme byli oceněni za naší velkou bojovnost."

Děkuji za rozhovor.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 21.12.2020

Kaše: Dva body mají cenu zlata