HC Energie Karlovy Vary

Kluci podali skvělý výkon, pochvaluje si Habal. Této výhry si ceníme

Do utkání s Litvínovem se rozhodl štáb Davida Bruka pro nasazení širšího kádru a juniorů. Omlazení energetici se zatím v přípravě vždy osvědčili bojovným výkonem a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Nyní měl na výhře v podkrušnohorském derby velkou zásluhu gólman Vladislav Habal, na kterém si hostující forvardi vylamovali zuby.

Gratuluji k výhře, jak se vám hodnotí dnešní utkání?
Velice dobře. Na to, jak mladý tým jsme měli, tak jsme to zvládli výborně. Podali jsme skvělý týmový výkon, hráli jsme obětavě a tohoto vítězství si ceníme.

Mluvil jste o širším kádru a omlazené sestavě, jak se vám s nimi hrálo?
Mně je víceméně jedno, zda nastupujeme v plné síle, či nikoli. Mým úkolem je pochytat co nejvíc puků. Se svým výkonem jsem docela spokojený, ale pořád je to jen příprava. Musíme na to navázat hlavně v lize.

Tento úkol jste zvládl na výbornou, takže vládne předpokládám spokojenost…
Na výbornou ne, dostal jsem jeden gól (smích). Tu přesilovku sehráli Litvínovští výborně, za to jim patří klobouk dolů. Jinak jsem spokojený, výkon mi zvedl sebevědomí po předchozích zápasech.

Céčko na dres dnes vzal Matěj Zadražil, se kterým se znáte z působení v MHLce...
Jak jsem říkal, mně je opravdu jedno, kdo přede mnou nastoupí. S Dráhou (Zadražilem) jsem kdysi hrával i v MHL, to je pravda, i tak se musím soustředit na svůj výkon a nic jiného mě nezajímá.

Zmínil jste MHL, jaké bylo nastoupit s juniory z tohoto úhlu pohledu?
Bylo to určitě jiné. Kluci ještě nemají úplně vybroušenou hráčskou chytrost a sílu, to však vynahradili bojovností a rychlostí. Myslím si, že jsme dnes byli více než vyrovnaným soupeřem.

Probíhaly v kabině mezi vámi nějaké popichovačky?
Určitě ne. S Dráhou jsme se pozdravili, kluci ze Sokolova měli jinou šatnu. V naší kabině nás před zápasem bylo pět a půl, takže nic takového nehrozilo.

Po zápase ovšem musely oslavy být společné, že?
Ano, kabina byla plná, zařvali jsme si, máme radost. Pořád je to ale jen příprava, vše vypukne až příští čtvrtek v Brně. Může se nám povést příprava, ale pokud pokazíme mistrovské zápasy, pak je to celé k ničemu.

A na závěr, jak jste se těšil do KV Areny?
Hodně. Už mě nebavilo chodit tu dálku do tréninkové haly, konečně jsme zase ve svém.

Související články