HC Energie Karlovy Vary

Energetici se konečně vrací domů, v KV Areně vyzvou Litvínov

Karlovarští hokejisté se po půl roce konečně vrací na domovský led. V úterý 6. září vyzvou v podkrušnohorské bitvě Litvínov a svému soupeři budou chtít oplatit porážku z úvodního vzájemného duelu. Duel začíná v 17:30 a všichni jste na něj srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Jako noc a den, tak by se dala přirovnat loňská sezona Litvínova a dosavadní letošní příprava Severočechů. Zatímco vloni chemici v posledním kole základní části přišli porážkou s Energií o postup do předkola, na úvod letošní sezony se jim zatím daří více než obstojně. Však považte, ze sedmi odehraných přípravných duelů Litvínov vyhrál hned šest!

Sestavu trenéra Vladimíra Růžičky jsme si podrobně představili už před prvním letošním vzájemným duelem, i tak v ní došlo ještě k jedné změně. Defenzivu žlutočerných totiž vyztužil další hráč lotyšské národnosti, Janis Jaks, v kádru se tak potká s krajany Ralfsem Freibergsem a Kristapsem Zilem.

Jak už jsme zmínili výše, Litvínovu se zatím v přípravě daří, když naposledy přivezl cennou výhru z libereckého ledu. Lépe se našemu rivalovi dařilo i v úvodním měření sil s energetiky na začátku srpna, kdy na domácím ledě zvítězil 5:2.

Z tábora Energie

Jenže i karlovarským hokejistům předzávodní období zatím vychází. Energetici odehráli už devět utkání, ve kterých hned šestkrát zvítězili. Zajímavé jsou i výhry nad Litoměřicemi či Kladnem, kterého dosáhla sestava tvořená především našimi juniory.

Výtečný úspěch ale svěřenci Davida Bruka zapsali po posledním víkendu, kdy vyhráli zajímavě obsazený BMW Cup v německém Norimberku. V semifinále si nejprve poradili s Lincem 4:1, v boji o vítěznou trofej pak přehráli domácí celek v prodloužení 3:2.

„Postupně si to sedá a jsme rádi, že máme výsledky. Je to pozitivní, když se nemusíme ničím trápit, ale pořád je to jen příprava a extraliga bude úplně o něčem jiném,“ uvedl po vítězném turnaji kapitán týmu Tomáš Vondráček.

Zatímco v Německu nastoupili energetici v takřka nejsilnější možné sestavě, která se již značně blížila té extraligové (chyběl pouze lehce zraněný Vít Jiskra), do duelu s Litvínovem trenéři nasadí i hráče širšího kádru tvořeném hokejisty, kteří mají do Energie zapsané střídavé starty ze Sokolova, šanci dostanou i karlovarští junioři. V plném složení nastoupí energetici v pátečním duelu s Kladnem.

Extraligová generálka pak na hráče z lázní čeká na domácím ledě už tento pátek 9. září, kdy od 17:30 hostí Kladno, úvodní duel mistrovské sezony v KV Areně odehrají již příští neděli 18. září s Hradcem Králové. Vstupenky na oba zápasy jsou již v prodeji online, kdy při brzkém nákupu můžete využít i zlevněných lístků.

Související články