HC Energie Karlovy Vary

Král Černoch! Karlovarský kapitán je Nejlepším sportovcem kraje

Zatímco v těchto dnech bojuje s českou hokejovou reprezentací na Mistrovství světa v Rize, o několik set kilometrů dál se Jiří Černoch dočkal dalšího ocenění. V anketě Nejlepší sportovec Karlovarského kraje za rok 2022 totiž získal Cenu hejtmana pro absolutního vítěze ankety.

V karlovarském Městském divadle se v úterý podvečer vyhlašovaly výsledky již tradiční ankety o nejlepší sportovce našeho kraje. Ocenění se tak dočkali nejlepší jednotlivci i kolektivy v žákovských, dorosteneckých a juniorských kategoriích, pro zasloužené ovace si došla i nová sportovní legenda kraje či parahokejisté SKV Sharks Karlovy Vary, kteří vyhráli v kategorii handicapovaných sportovců.

Hlavním vrcholem večera ale bylo udělení Ceny hejtmana pro celkového vítěze ankety. Tím se pro rok 2022 stal kapitán karlovarské Energie Jiří Černoch.

Uplynulý rok byl pro šestadvacetiletého útočníka zlomový v jeho kariéře. Poprvé si s národním týmem zahrál na vrcholné akci, na světovém šampionátu ve Finsku navíc s reprezentací vybojoval bronzovou medaili. V průběhu sezony 2022-23 navíc přebral kapitánské céčko v klubu po Tomáši Vondráčkovi.

Černoch si cenu během slavnostního ceremoniálu nemohl osobně vyzvednout, s národním týmem totiž znovu po roce bojuje na světovém šampionátu. Ocenění tak za něj převzal manažer A-týmu Daniel Kubelka. Ten si společně s moderátorem večera Tomášem Budkou připravil pro přítomné interaktivní kvíz právě o Černochův výroční dres z loňské sezony.

„V první řadě bych chtěl pogratulovat všem oceněným sportovcům, kteří v anketě uspěli. Svého ocenění si nesmírně vážím. Je to pro mě obrovská čest vyhrát takovou cenu mezi tolika skvělými sportovci, kteří v našem kraji jsou a kteří ho tak skvěle reprezentují, a to nejen v rámci Česka, ale i na mezinárodní úrovni,“ uvedl Jiří Černoch jen krátce po vyhlášení výsledků ankety, a to přímo z Rigy.

„Chtěl bych tímto poděkovat mým spoluhráčům, a to jak v klubu, tak i v reprezentaci, bez nich bych na takové ocenění nedosáhl. Hokej je týmový sport a sám bych jej nemohl vybojovat. Poděkování patří i mým blízkým, kteří jsou při mně po celou mou kariéru a stejně tak i našim fanouškům, kteří nás podporují,“ děkuje všem, kteří mu k vítězství v anketě pomohli.

Karlovarský kapitán ale nebyl jediným oceněným z řad Energie za uplynulý rok. V juniorské kategorii se totiž své chvilky slávy dočkal i talentovaný forvard Jiří Kulich. Mladý útočník v uplynulém roce vybojoval na MS do 18 let čtvrté místo, na přelomu roku pak s reprezentační dvacítkou získal senzační stříbro.

Kulich se rovněž nemohl dostavit osobně, s Rochesterem aktuálně bojuje v play-off AHL, kde se mu daří skvěle. V pěti odehraných zápasech pětkrát skóroval! Cenu za něj tak převzal jeho otec.

Fotogalerie