HC Energie Karlovy Vary

Lukeš: Kluci mi svou obětavostí neskutečně pomohli

Po dvouzápasové pauze dostal opět od trenérů důvěru. A odvděčil se tím nejlepším možným způsobem. Připsal si první nulu v sezóně a pomohl Energii vybojovat důležité tři body. Řeč je o Štěpánu Lukešovi, který si v zápase připsal osmatřicet zásahů.

Štěpáne, po dvou zápasech jste se vrátil do branky a hned vychytaná nula. Jaké máte pocity bezprostředně po utkání?
Skvělé! Máme tři body z venku. Porazili jsme silnou Boleslav a dokázali si, že můžeme vyhrát i takto na těsný výsledek. Už jsem potřeboval dobrý výkon i z mé strany, takže jsem rád, že se to povedlo.

Boleslav měla skvělý vstup do utkání, kde vás doslova zamkla. Jak těžké to pro vás byly okamžiky?
Na jednu stranu to bylo super. Vždy je lepší být v akci, než čekat na první střelu několik minut. Navíc jsme to ustáli, neinkasovali, což mi hodně psychicky pomohlo do dalšího vývoje zápasu. Na druhou stranu jsem měl i potřebné štěstí, protože tam dvakrát zvonila tyč. Ale to k tomu prostě patří. V minulých zápasech jsem měl dobré postavení, ale kotouč mi propadl, teď to bylo naopak.

Vaši spoluhráči zblokovali ohromný počet střel. Jak tato obětavost pomůže brankáři?
Skvělý! Jako gólman se pak můžu více soustředit na poziční hru a nemusím řešit celou bránu. Kluci byli vážně neskuteční a velmi mi svou bojovností a obětavostí usnadnili práci.

Nedaří se vám proti papírově slabším soupeřům. Vyhráli jste naopak v Třinci, na Spartě a nyní v Boleslavi. Čím si to vysvětlujete?
Těžko říct, možná se nám zatím hraje líp venku. Ale ne, každý zápas je zkrátka jiný. Letos v extralize nevidím žádného snadného soupeře, liga je ohromně vyrovnaná. Musíme proto takto makat i v dalších zápasech. Zadarmo nám body nikdo nedá.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | st 5.10.2022

Energie potřebuje bodovat, uspěje v Boleslavi?