HC Energie Karlovy Vary

Velmi cenné vítězství, shodují se Gríger a Havlín

Karlovarská Energie si po nevydařeném podkrušnohorském derby spravila chuť. V utkání na ledě Mladé Boleslavi předvedla velmi kvalitní týmový výkon a zaslouženě si odvezla tři body. Jediný gól zápasu vstřelil útočník Dávid Gríger, jemuž asistoval obránce Tomáš Havlín. V pozápasovém rozhovoru se shodli, že je k důležitým bodům dovedl skvělý týmový výkon a bojovnost.

Karlovarská Energie odehrála v Boleslavi velmi důležité utkání. Po domácí prohře s Litvínovem totiž spadla v tabulce na úplné dno, kde rozhodně nechtěla zůstat. „Hlavně jsme se chtěli po nezvládnutém derby vrátit do lepší nálady. Super body pro nás. Odtud se vozí těžko, o to víc si jich ceníme,“, říká na úvod slovenský centr, jenž byl jediným střelcem utkání.

Urputná defenziva, bojovnost a odhodlání. To byly atributy, ve kterých ve čtvrtek Energie svého soupeře jednoznačně předčila. „Výborně jsme odbránili všechna oslabení. Chlapci to tam famózně odblokovali, klobouk dolů před nimi. Přesně takovouto hrou se musíme prezentovat i nadále. Bojovat jeden za druhého a nic nevypustit,“, pokračuje Gríger ve svém hodnocení. V utkání byl jediným střelcem a připsal si vítězný gól. Šlo o jednoduchou dorážku, jako to vypadalo z hlediště?

„Byla to dobře sehraná situace po buly. Vyhráli jsme ji na beka, který to dobře podržel a hodil na bránu. Já se tam snažil natlačit. Puk jsem pouze plácnul na bránu a naštěstí to tam spadlo. Ale jak už jsem říkal, dnes jsme podali skvělý týmový výkon. Ještě jednou musím vyzdvihnout kluky z obrany, kteří to neskutečně odmakali.“

Velmi pozitivně zhodnotil utkání také obránce Tomáš Havlín, jenž si dokonce připsal asistenci u vítězné branky a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „O extra motivaci nebyla před zápasem vůbec řeč. Potřebovali jsme vyhrát, abychom si zvedli psychiku a já jsem moc rád, že nám to vyšlo. Obzvlášť po takovémto výkonu a na ledě silného soupeře. Vítězství 1:0 je pro nás daleko cennější, než kdybychom vyhráli nějakým vyšším rozdílem,“, míní urostlý zadák úvodem.

Mladá Boleslav doposud na domácím ledě neprohrála. Ba naopak, své domácí zápasy zvládala celkem suverénně. Připravovali se Karlovarští na zápas proto nějak speciálně? „Já osobně na tohle nekoukám, jak se komu daří nebo ne. My se připravujeme na každého soupeře stejně, ale opakuji, že body odtud jsou samozřejmě obrovsky cenné. Nyní musíme na tento výkon navázat i v dalších zápasech.“.

Branku Mladé Boleslavi hájil ex-karlovarský Filip Novotný. Ten se ještě v dresu Energie zapsal na mladoboleslavském ledě do extraligových dějin, když jako první brankář v historii vstřelil gól. Ve čtvrtek inkasoval jedinkrát, přesto odcházel z ledu poražen. „Vyhráli jsme, to je v naší situaci nejdůležitější. Co se stalo v minulosti jsem úplně neřešili, stejně tak to, že v brance proti nám stojí zrovna on,“ dodává sympatický obránce závěrem.

Související články

Preview k zápasu | st 5.10.2022

Energie potřebuje bodovat, uspěje v Boleslavi?