HC Energie Karlovy Vary

Michal Plutnar: Jestli chceme hrát play-off, musíme v úterý vyhrát

Karlovarská Energie ani tentokrát z venkovního zápasu body neveze. Obránce Michal Plutnar má ale včetně zbytku týmu jasný cíl, a to zvládnout nadcházející úterní zápas v Mladé Boleslavi. K tomu ale bude potřeba se také co nejvíce vyvarovat oslabení.

S porážkou jste klesli na 13. místo a před sebou máte čtyři zápasy do konce. Jak se s tím srovnáváte?

Je to boj. Teď už je cenný každý bod. Všichni sledujeme tabulku, takže víme, o co hrajeme. Tenhle zápas musíme hodit za hlavu a musíme se začít soustředit na ten úterní s cílem ho zvládnout. Jestli chceme hrát play-off, musíme vyhrát.

Jak velká je komplikace, že v úterý hrajete opět venku, kde vám to letos moc nejde?

Teď všechny týmy hrají opatrně. Hraje se zezadu, takže se budeme snažit tlačit k nim do brány. Doufejme, že to prolomíme, protože opravdu se nám letos venku moc nedaří. Nevím, čím to je, ale bojujeme a to nasazení tam je. Možná nás trochu sráží ta oslabení, kterých dnes bylo také hodně. Pak se těžko k nim tlačí, když máme tolik oslabení.

Bralo to hodně sil v poslední třetině, kdy jste třikrát hráli v oslabení?

Jak jsem říkal. Těžko po šesti, osmi minutách v oslabení, poté nemáme sílu to k nim dotlačit, udržet se na tom puku a unavit je v jejich pásmu. Jestli chceme vyhrávat zápasy, tak se musíme vyvarovat oslabení.

Na Kladno máte devět bodů náskok. Jste alespoň v tomhle směru trochu v klidu, že jste daleko od barážového strašáka?

Asi ano, ale my se koukáme nahoru, protože chceme hrát předkolo. Myslím si, že by to bylo smutné, protože opravdu nám sice sezóna nevychází tak, jak bychom chtěli, ale do všech zápasů dáváme všechno. Ty zápasy bolí, ale předkolo bychom chtěli hrát. Myslím, že bychom si to zasloužili jak my, tak diváci v Karlových Varech. Budeme pro to dělat vše!

Ukončit 8. března sezónu se vám asi nechce…

To nechce nikdo. Je to strašně brzy. Doufejme, že to tak nebude a sezónu si protáhneme co nejdéle. Budeme bojovat.

Poslední měsíc hrajete takřka obden, jak moc je to náročné?

Je to těžké. Těch sil ubývá, ale na druhou stranu se moc netrénuje. Jede se zápas od zápasu. Myslím si, že každý si tím někdy prošel, takže víme, jak se na to máme nachystat. Do závěru sezóny to má každý těžký a musíme udělat vše pro svoje tělo, abychom se připravili na nadcházející zápasy a ty vyhráli.

Děkuji za rozhovor.

Související články