HC Energie Karlovy Vary

Mikúš: Proti Kladnu rozhodla naše bojovnost

Karlovarská Energie si po výhře nad Kladnem připsala již páté vítězství v řadě. To se, dle slov dvoubodového Tomáš Mikúše, nerodilo vůbec snadno. Rytíři nedali kůži zadarmo, bojovali, nakonec však odjeli z lázeňského města s prázdnou.

Tomáši, gratuluji k vítězství. Jak hodnotíte samotné utkání?
Jsme samozřejmě rádi za tři body, ale ten zápas byl nesmírně těžký. Dlouho jsme vedli o jeden gól a Kladno hrálo velmi dobře. Musím uznat sílu a kvalitu soupeře. Vítězství se zkrátka nerodilo snadno. My jsme však rádi, že dokážeme i tato těžká utkání vyhrávat. Navíc přes vyprodanou arénou a fantastickou kulisou.

Kladno velmi dobře vstoupilo do zápasu. Překvapilo vás něčím?
Musím sportovně uznat, že první třetinu byl soupeř lepší. Chválabohu to skončilo 1:1. Pak jsme se trochu zvedli a hru vyrovnali. Ničím nás vysloveně nepřekvapili. Věděli jsme, že hrají aktivně, houževnatě, že bojují o každý puk a to se potvrdilo.

Hned v úvodu jste přišli o Matěje Stříteského. Mohlo i tohle ovlivnit průběh utkání?
Samozřejmě, ztráta každého hráče je znát. Navíc u Matěje, který hraje v první obraně, chodí na přesilovky. Jsme ale rádi, že jsme se semkli a urvali vítězství i pro něj.

Vy jste nastoupil ve čtvrté formaci s úplně novými křídly. Zaznamenal jste dva body, takže jste si zřejmě sedli...
Bylo to fajn, hrálo se mi s klukama výborně. Jsou to šikovní hráči, kteří bojují, bruslí, takže klobouk dolů před nimi. Já jsem moc rád, že nám to společně takto sedlo.

Jediné, co vám trochu drhlo, byly přesilové hry. Co v nich chybělo?
Jak se říká, každý den není posvícení. Nejde dávat v každém zápas jeden nebo dva góly z přesilovek. Myslím si, že přesilovky máme celkově dobré a věřím, že v dalších zápasech zase nějaké využijeme.

Hráli jste před vyprodanou arénou. Vnímali jste hlasitější podporu?
Přiznám se, že jsme už před utkáním měli informace, že hlásí vyprodáno. Chci poděkovat všem fanouškům, kteří přišli a fandili. Vytvořili super atmosféru a byli naším šestým hráčem.

Čekají nás Vánoce. Jaký budete mít program a jak vy konkrétně oslavíte svátky?
Tímto vítězstvím jsme si vybojovali volno 23. a 24. prosince. Já pojedu domů za rodinou a oddychnu si. Vánoce budu trávit klasicky v kruhu rodinném s manželkou. A potom, 25. už máme sraz v Olomouci a budeme se připravovat na další práci.

Děkuji za rozhovor a přeji pohodové Vánoce!

Související články