HC Energie Karlovy Vary

Naposledy před Vánoci. Přijíždí Jágrovo Kladno!

Po infarktovém duelu v Pardubicích čeká Energii v neděli poslední zápas před Vánocemi. Do lázeňského města zamíří kladenští Rytíři. Uvidí fanoušci opět v akci Jaromíra Jágra? Utkání začíná v 15:30 a jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Kladenští hokejisté přijedou do západočeské metropole v dobrém rozpoložení. V pátečním osmadvacátém kole totiž zdolali na svém ledě Hradec Králové a připsali si důležité tři body. Vítězství je posunulo v extraligové tabulce na desátou příčku, jenž zaručuje účast v předkole. Tam ale povede ještě dlouhá a trnitá cesta. Desáté Kladno totiž dělí od posledních Pardubic pouhých sem bodů, což dokazuje neskutečnou vyrovnanost spodního patra tabulky. Pokud si chtějí Rytíři současné postavení udržet, potřebují začít vyhrávat venku. Na kluzištích soupeřů zvítězili svěřenci trenéra Čermáka za tři body pouze dvakrát. Celkově z venku přivezli jen deset bodů, což je druhý nejhorší výsledek z celé soutěže.

Produktivitu ovládá na Kladně překvapivě obránce. Kanadský obránce Brady Austin již posbíral devatenáct bodů (8+11) a je zároveň druhým nejproduktivnějším obráncem celé extraligy. Útočníkům vládne patnáctibodový (9+6) Ladislav Zikmund, jenž je zároveň nejlepším kladenským střelcem. Hraje ve formě, v posledním utkání proti Mountfieldu se trefil hned dvakrát. Spokojeni mohou být Rytíři také s výkony svého gólmana. Denis Godla přišel do Kladna až v průběhu sezony. Ihned si však vydobyl pozici jedničky a svého zkušenějšího kolegu, Lukáše Cikánka, do branky nepouští. S úspěšností zásahů 91,55% mu patří v tabulce brankářů desátá příčka.

Z domácí kabiny

Energie aktuálně drží čtyřzápasovou sérii vítězství a rozhodně by ji v neděli proti Kladnu ráda natáhla. V pátek se ale výhra v Pardubicích nerodila vůbec snadno. Svěřenci trenéra Pešouta sice vedli 3:0, ale po nevydařené druhé třetině soupeř skóre otočil na 3:4. To bylo moc i na jinak skvěle chytajícího Filipa Novotného, který přenechal své místo mladému Adamu Horákovi, který tak v osmnácti letech zažil extraligovou premiéru. Jednou inkasoval, ale nakonec ho to mrzet nemuselo. Jeho spoluhráči totiž předvedli další obrat v zápase a nakonec vyhráli 6:5 po prodloužení. Dvakrát se v utkání střelecky prosadili Tomáš Rachůnek a Vojtěch Polák.

Sestavy z předešlého utkání

Rytíři Kladno: Godla – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zajíc, Zelingr – Bílek, Stach, O’Donnell – Hovorka, Machač, Zikmund – Redlich, Vampola, Strnad – Hajný, Kaut, Melka – Š. Bláha. Trenéři: Čermák, Lidický, Kregl.
Energie Karlovy Vary:F. Novotný (35. Horák) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, D. Mikyska, Eminger, M. Rohan – T. Rachůnek, Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Raška I, Skuhravý, Vondráček – Koblasa, Černoch, Kohout.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 22.12.2019

Mikúš: Proti Kladnu rozhodla naše bojovnost