HC Energie Karlovy Vary

Momenty týdne: Přerušení série, vzácné body z Hradce či sestava týdne TELH

Uplynulý týden přinesl karlovarským příznivcům mnoho radosti. Po přerušení dlouhé šňůry porážek si parta kolem kapitána Václava Skuhravého vyšlápla i na velikána z Hradce, zazářila v týmu týdne a dělala radost i na dalších frontách. Připomeňte si ty nejzajímavější momenty, které se minulá dvě kola odehrály.

Konec nepříjemné série

Po skvělém startu, kdy Energie získala plný bodový zisk v úvodních třech zápasech, přišla na západ Čech menší krize. Po pěti prohrách se však svěřenci Martina Pešouta vrátili na vítěznou vlnu a v uplynulém týdnu zvládli oba extraligové zápasy. Nejprve na domácím ledě vyválčili dva body proti Litvínovu (4:3pp), následně zdolali na venkovním kluzišti Hradec Králové (3:1).

Neoblíbený soupeř pokořen

Čísla hovoří jasně. Energetikům se na horkém ledě hradeckého Mountfieldu příliš nevedlo, před nedělním duelem zde Karlovarští naposledy vyhráli 26. ledna 2014 poměrem 4:3 po samostatných nájezdech, poslední tříbodový skalp pak ještě dávněji - výsledkem 2:1 dne 27. října 2013.

Přivítání "doma"

O něco mimořádnější byl duel Karlových Varů s Hradcem Králové pro dva energetiky. Obránce Dominik Graňák s útočníkem Tomášem Knotkem totiž na východě Čech strávili několik sezon, první jmenovaný dokonce minulý ročník plnil v Mountfieldu roli kapitána. Tamní příznivci na své bývalé hráče nezapomněli a karlovarské dvojici přichystali i choreo.

Novotný potěšil Saves help

Filipovi Novotnému se v minulém týdnu opravdu dařilo, vždyť výrazným způsobem pomohl svému týmu k zisku pěti bodů ve dvou zápasech. Kromě fanoušků Energie jistě potěšilo jeho čtyřiašedesát zásahů i dobročinný projekt Saves help, do kterého se zkušený gólman zapojil. Saves Help je myšlenka s charitativním podtextem, za každý jeden úspěšný zákrok přispěje brankář částkou deset korun či více.

Vousaté duo v týmu týdne

Parádních výkonů celku z lázeňského města, konkrétně tedy dvojice energetiků, si všimla i Tipsport extraliga. Tomáš Rachůnek s Filipem Novotným byli zvoleni do ideální sestavy týdne. Tvořivý útočník, kterému mimochodem aktuálně patří pěkné sedmé místo v kanadském bodování ligy, si nominaci vysloužil třemi zásahy a jednou asistencí. Čaroděj mezi třemi tyčemi pak 94,12% úspěšností zákroků.

Michnáč ovládl Zlatou helmu

Albert Michnáč se ve svém premiérovém extraligovém utkání blýskl parádní gólovou akcí. Mladý útočník se ve 3. kole podílel na karlovarské výhře 7:4 nad Kladnem, když se prokličkoval mezi obránci Rytířů a parádně zakončil. Rodáka z Prahy ocenili také hokejoví fanoušci, Michnáč totiž ovládl hlasování o Zlatou helmu za měsíc září.

Energie v Chance lize

Několik energetiků se i v letošní sezoně objevuje ve druhé nejvyšší soutěži. Výrazným způsobem o sobě dal vědět v rámci 12. kola především forvard Nicolas Hlava, jenž přispěl Chomutovu k výhře 8:3 nad Porubou fantastickými pěti kanadskými body za jeden gól a čtyři asistence.