HC Energie Karlovy Vary

Na led lídra! Energie míří po domácích výhrách do Pardubic

Povzbuzeni dvěma výhrami a dobrými výkony vyrazí v pátek energetici do Pardubic. První utkání dokázali v Enteria aréně vyhrát, podaří se to i napodruhé? Utkání startuje v 18:00.

Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O SOUPEŘI

Dynamo letos válí. Po dvaatřiceti utkáních má na kontě 68 bodů a je na prvním místě tabulky. Po šedesáti minutách doposud prohrálo jen čtyři duely, z toho tři na své domácím ledě. Jedním z těch, kdo vyhrál na pardubickém ledě, byla Energie. Podaří se to i napodruhé?

Když se podíváme na kádr Dynama, není jeho postavení v tabulce rozhodně překvapením. Poslední posilou se stal nedávno útočník Lukáš Sedlák. Devětadvacetiletý forvard podepsal s Pardubicemi smlouvu již před sezónou, nakonec ale vyslyšel nabídku NHL. Tři zápasy odehrál v dresu Coloradu, sedmadvacet duelů pak v dresu Philadelphie. I přes osm získaných bodů se však rozhodl pro návrat do Evropy, respektive do pardubického klubu. A tomu se šikovný centr vyplácí. Ve čtyřech odehraných duelech nasbíral šest bodů.

Produktivitu Dynama vede Lukáš Radil (10+17), který má jen o bod více než Tomáš Zohorna (12+14). Již pětatřicetiletý útočník je nejlepším střelcem svého mužstva. Bodově se daří také obráncům. Jan Košťálek (5+15) má zatím na kontě o čtyři body víc než jeho kolega Peter Čerešňák (4+12). Devízou Pardubic jsou brankáři. Mají jednu z nejvyrovnanějších brankářských dvojic v lize. Větší porci zápasů odchytal zatím Roman Will (92,87%), paradoxně lepší statistiky má ale Dominik Frodl (94,61%). Trenéři Východočechů mají každopádně s nasazováním gólmanů příjemné starosti.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Rulík, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, O. Beránek. HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Říčka, Zohorna, Kousal – Cienciala, Sedlák, Hyka – Zeman, Poulíček, Vondráček – Štetka, A. Musil, Herčík.

Z ŠATNY ENERGIE

Energetici vyrazí v pátek do Pardubic v dobrém rozpoložení. Zvládli totiž poslední dva domácí duely a získali důležitých šest bodů. Za úspěchem stojí zejména zlepšená defenziva. V posledních třech zápasech inkasovali svěřenci trenéra Bruka pouze dvakrát. Pochvala jde za celým týmem, zejména však za brankářem Vladislavem Habalem, jenž chytá ve výborné formě.

Pikantní duel odehrají útočníci Filip Koffer s karlovarským ex-kapitánem Tomášem Vondráčkem. Oba hráči totiž začali sezónu v dresech svých zítřejších soupeřů. Jak si jim bude dařit proti bývalým zaměstnavatelům?

Marodka Energie už je takřka prázdná, chybí jen dlouhodobě zraněný Michal Plutnar (zranění v horní části těla). Proti Mladé Boleslavi v sestavě chyběl nemocný bek Tomáš Bartejs, ten už by ale pro páteční duel na ledě Dynama měl být trenérskému štábu k dispozici.

Čekání na milníky

Hned čtyři bodová jubilea mohou padnout v pátek na východě Čech. Petr Koblasa vyhlíží už stou branku v nejvyšší soutěži, Jiří Černoch zase stovku extraligových bodů. Na čísle 99 se aktuálně zastavila i bilance nahrávek Dávida Grígera v extralize i Martina Kohouta v karlovarském dresu Dočká se některý z nich?

Související články