HC Energie Karlovy Vary

V neděli musíme začít jinak, burcuje Hladonik. Hrát se dá s každým

Jan Hladonik se v posledních dvou zápasech zapsal na listinu střelců. V úterý pomohl týmu ke tříbodovému zisku proti Mladé Boleslavi, nyní se dvakrát prosadil na ledě Pardubic, ale ani jeho gólové trefy nezajistily energetikům bodový zisk do extraligové tabulky.

Honzo, po první třetině to vypadalo na debakl, ale ve druhé části zápasu jste snížili na rozdíl jediné branky. V závěrečné dvacetiminutovce jste pak inkasovali ve vlastní přesilové hře…
Taková první třetina se nám nesmí stávat. Pardubice mají skvělý manšaft. K takovému týmu by měl být určitý respekt, ale my jsme se báli hrát a čekali jsme, co s námi udělá. Zaslouženě jsme první třetinu prohráli 4:0. Takový náskok se těžko dotahuje.

Jaké ponaučení si z tohoto zápasu vezmete?
To je jasné. Takový nástup se nesmí opakovat. Nemůžeme tak hrát s nikým za takového stavu po první třetině.

Co jste si po nevydařené první třetině řekli v kabině?
Že to bylo špatné. Za takového stavu se musí jít do risku, protože výsledek chce zkorigovat. Hraje se vám trochu uvolněněji, jelikož nemáte co ztratit. Snažili jsme se být pozitivní a zlepšit naší hru.

To se vám podařilo, protože ve druhé třetině jste vstřelili tři góly a rázem bylo o co hrát. Co se na hře zásadně změnilo?
Neměli jsme co ztratit, tudíž jsme do toho šli víc naplno. Měli jsme větší sebevědomí, nebáli jsme se hrát v útočném pásmu. To byla hlavní změna. Padly nám nějaké góly a pak už se nám hrálo lépe.

Zřejmě jste i zjistili, že se s Pardubicemi dá hrát a nemusí pouze diktovat tempo hry…
My jsme si to říkali už ráno na rozbruslení. Nevím, co se stalo. Začátek jsme měli vážně špatný. Pak jsme si dokázali, že to je manšaft kvalitní, ale hrát se s nimi dá v pohodě.

Jak moc vás mrzí závěr, kdy jste mohli srovnat v přesilové hře a místo toho jste inkasovali?
Mrzí nás to. Na konci jsme si věřili. Zkusili jsme si, že umíme dávat góly a vcelku jsme si věřili. Bohužel, přesilové hry nám nejdou. Osobně si nemyslím, že by tato přesilová hra byla sehraná nějak zle, ale skákaly nám kotouče. Tomáš Vondráček měl trochu štěstí a byl v rychlosti, puk skákal a on do něj píchl, jel na bránu a dobře zakončil.

V neděli vás čekají na domácím ledě Vítkovice, které jsou také na vrcholu tabulky, tudíž si něco můžete vzít i do dalšího zápasu…
Ano, dokázali jsme si, že s nimi hrát můžeme. Vítkovice mají skvělý tým a my musíme nastoupit rozhodně jinak než dnes. Pak bojovat tak, jako jsme bojovali ve dvou třetinách.

Dnes jste zaznamenal dva góly, minule jeden. Cítíte se na ledě po zranění dobře?
Cítím se líp. Jsem zdravý, a to je pro mě hlavní. Jsem rád, že můžu konečně dělat to, co dělat chci a co mě baví.

Díky za rozhovor!

Související články