HC Energie Karlovy Vary

Naposledy v srpnu doma, Energie přivítá Jágrovo Kladno

Nabitý srpnový program pokračuje. Svěřenci Martina Pešouta, povzbuzeni výhrou nad Soči, se tentokráte utkají se soupeřem z české nejvyšší soutěže. Ke čtvrteční bitvě přijíždí nováček z Kladna, úvodní buly tohoto klání je naplánováno na 18:00. Přijdete Karlovarské podpořit v posledním srpnovém představení na domácím ledě?
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Po roční pauze se opět potkávají Karlovy Vary na jedné úrovni. Kladno se v minulé sezoně probojovalo zpět mezi extraligovou smetánku. Mužstvo v čele s legendami českého hokeje Tomášem Plekancem a Jaromírem Jágrem skončilo po základní části čtvrté se 104 body na kontě, následně ve vyřazovací části prošli Kladenští přes Přerov a Jihlavu, a v baráži se pak Rytířům povedlo to, co se jim nepodařilo rok před tím na úkor právě Energie - postoupit do extraligy.

Díky velkému úspěchu se ve spojitosti s Kladnem dá hovořit o extraligové přípravě. A výsledky v ní jsou zatím jako na houpačce, Kladenští na úvod padli s Litvínovem v prodloužení (4:5), načež si spravili chuť se Slavií (6:4). Ze třech dalších duelů odešli Rytíři poraženi, když nestačili na Litvínov (2:5), Plzeň (2:5) ani na Mladou Boleslav (1:4). Druhé vítězství, tentokráte 5:1, zaznamenali proti německému Lausitzer Füchse, jenže hned v dalším utkání přišla velká facka. V dosud posledním představení schytali svěřenci trenérů Lidického s Čermákem debakl 2:8 od plzeňských indiánů.

Kladno se s Karlovými Vary potká po necelém roce. V rámci přípravy na sezonu se týmy potkaly na začátku září 2018. Na karlovarském ledě se tehdy jednalo o jednostrannou záležitost, energetici i díky dvěma trefám kapitána Václava Skuhravého porazili Rytíře 6:2.

Změny v kádru Rytířů

Příchody

Ladislav Romančík
David Stach
Jakub Müller
Adam Kalaj
Brendan O'Donnell
Brady Austin
Martin Réway (zkouška)
Ondřej Smetana (zkouška)

Odchody

Adam Kubík
Tomáš Vildumetz
Jiří Říha
Tomáš Plekanec
Petr Hořava

Sestavy z předešlých zápasů

Kladno: Cikánek (9. Brízgala) – Austin, Nash, Ticháček, Kehar, Zelingr, Smetana – Jágr, Stach, Zikmund – Kružík, Réway, O'Donnell – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha – Bernat
Karlovy Vary: Bednář (Novotný) – Šenkeřík, Eminger, Graňák "A", Kubka, Rulík, Šafář, Stříteský – Rachůnek "A", Gríger, Kohout, Raška, Knotek, Vondráček, Hlava, Skuhravý "C", Gorčík, Flek, Koblasa, Mikúš, Beránek

Související články

A team HC Energie | čt 22.8.2019

Knotek: Jsem rád, že jsem se konečně trefil

A team HC Energie | čt 22.8.2019

Ztráta. Gorčík bude v úvodu sezony chybět