HC Energie Karlovy Vary

Knotek: Jsem rád, že jsem se konečně trefil

Energetici ve čtvrtek sehráli utkání s Rytíři Kladno a celku vedeného Jaromírem Jágrem nadělili Karlovarští celkově sedm branek. O úvodní z nich se postarala jedna z letních posil, útočník Tomáš Knotek, jenž se zařadil mezi další hráče, kteří si zapsali v dresu Energie svou premiérovou trefu.

Tomáši, v přípravě třetí výhra, jak jste si utkání užil?
Po první třetině už to bylo 5:0, ale nepolevili jsme, za což jsme rádi. Naopak jsme góly přidávali. Z vítězství máme opravdu radost, jelikož se nám nevedlo zatím moc dobře. Za výhru jsme rádi.

Svoji první brankou v barvách Energie jste odstartoval demolici kladenského klubu…
Jsem rád, že jsem se konečně trefil. Chvíli to trvá, než si v klubu zvyknete. Mám radost, že už to mám za sebou

V minulých zápasech se vám nedařilo udržet náskok 1:0, dnes se to povedlo, kde byla před tím chyba?
Chyba byla v tom, že jsme nepřidali druhý gól, tentokrát jsme jich přidali o hodně více. Pak se to samozřejmě udržuje lépe, než vedení 1:0 celé utkání. Je pak větší možnost na vyrovnání nebo zvýšení.

Většinu zápasu jste měli pod kontrolou, chtěli byste se takto prezentovat i v sezoně?
Takto by se chtěl prezentovat každý tým, hrát takhle v pohodě. Liga ale už bude o něčem jiném. Ještě zbývají pořád tři týdny. Jsme rádi, že věci, které trénujeme, se projevují i v samotném klání.

Trestali jste téměř každé vyloučení, zaměřovali jste se před zápasem speciálně na to?
Ani bych neřekl, jenom jsme k tomu něco více řekli v posledních trénincích. Nějaké signály jsme měli. Víme kdo kde má stát a z toho to pramenilo. Doufáme, že se to bude jen a jen zlepšovat.

Vzadu vás výborně podržel Filip Novotný, který vychytal i dvě trestná střílení...
Pustil akorát jeden gól v přesilovce. Velmi nás podržel na začátku, mohlo to být klidně 0:3, takže by to celé mohlo dopadnout úplně jinak. Jsme rádi, že chytal takto výborně.

Jak si rozumíte s Tomášem Mikúšem a Martinem Kohoutem v jedné formaci?
Trenéři nás dali dohromady před výjezdem do Brna, kde jsme dali nějaké branky. Myslím, že se to jen zlepšuje. Rozumíme si dobře. Snad to tak bude pokračovat a ještě nějaké trefy přidáme.

V utkání se testovala Coach´s Challenge, vidíte to jako dobrý krok pro extraligu směrem dopředu?
Stoprocentně. Myslím, že takové poznatky z Ameriky bychom si měli brát. Jsem rád, že se zavádí. V poslední době bylo nespočet sporných situací a tohle tomu jen pomůže.

Děkuji za rozhovor.

Související články

A team HC Energie | čt 22.8.2019

Ztráta. Gorčík bude v úvodu sezony chybět