HC Energie Karlovy Vary

Národní tým v semifinále, Černoch s Flekem si zahrají o medaile!

Česká hokejová reprezentace si zahraje na MS v ledním hokeji o medaile, když ve čtvrtfinále světového šampionátu přehrála Německo 4:1. U triumfu národního týmu nechyběli ani útočníci Jiří Černoch a Jakub Flek.

Reprezentace triumfovala v klíčovém utkání turnaje především díky skvělým přesilovým hrám. Ze tří nabídnutých možností totiž využila všechny tři, když se postupně trefili všichni členové elitního útoku - David Pastrňák, Roman Červenka i David Krejčí. Němci sice ve třetí třetině po dlouhém obléhání české branky snížili zásluhou obránce Moritze Seidera, trefou do prázdné branky ale pojistil český postup mezi čtyři nejlepší týmy turnaje Jiří Smejkal.

V utkání byla opět hodně výrazná i karlovarská stopa. Ve čtvrtém útoku totiž po jednozápasové pauze opět nastoupili Jiří Černoch a Jakub Flek a oba útočníci byli vidět, přičemž každý zapsal v utkání po jedné velké šanci.

Na začátku 27. minuty se odraženého puku mezi kruhy chopil Jiří Černoch, který mířil pod horní tyčku, jenomže Philipp Grubauer vytáhl parádní zákrok ramenem. Krátce před polovinou utkání pak Jakub Flek nastartoval po levé straně a jeho pouť s kotoučem na holi skončila v levém kruhu, odkud vyslal svižnou ránu ze zápěstí, Grubauer i s notnou dávkou štěstí kus černé gumy vytáhl nad břevno.

Hráč G A B S +/- TM Ice time Střídání
Jiří Černoch 0 0 0 1 -1 0 14:35 17
Jakub Flek 0 0 0 1 0 0 09:17 14

Reprezentace po postupu do semifinále bude chtít prolomit desetileté čekání na medaili. Souboj o postup do finále sehraje v sobotu 26. května v Tampere, jejím soupeřem bude od 17:20 Kanada.