HC Energie Karlovy Vary

Nejlepší klubový střelec v extralize i velký srdcař! Síň slávy přivítá dva nové členy

Klubová Síň slávy přivítá dva nové členy. V neděli 3. prosince před domácím extraligovým utkáním se Spartou do ní budou slavnostně uvedeni dvě novodobé karlovarské legendy a jedni z hlavních strůjců mistrovského tažení ze sezony 2008/09. Nejlepší střelec karlovarské extraligové historie Petr Kumstát a velký klubový srdcař a odchovanec Jan Košťál! Vstupenky na prosincové utkání se Spartou jsou již v prodeji na Ticketportal.cz.

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ SE SPARTOU KUPUJ ZDE

Oba výteční útočníci odehráli v Karlových Varech drtivou většinu své kariéry. Petr Kumstát přišel do klubu před sezonou 2003-04 a během deseti sezon nastřílel v 557 soutěžních zápasech 205 extraligových branek. O jediný gól před Václavem Skuhravým je tak nejlepším střelcem Energie v nejvyšší soutěži. V 28 zápasech také oblékl dres české hokejové reprezentace.

Když se řekne klubový srdcař, jméno Jana Košťála se Vám vybaví mezi prvními. Člen legendární útočné formace Kumstát – Skuhravý - Košťál odehrál celou svou extraligovou kariéru v dresu jediného klubu, mateřských Karlových Varech. Během patnácti let nastoupil k 711 utkáním v nejvyšší soutěži, v historickém pořadí mu v počtu odehraných zápasů patří druhá příčka za Václavem Skuhravým. Košťál nastoupil i k jednomu utkání za národní tým, před domácím publikem v legendární Plechárně proti Německu v již zmíněném karlovarském útoku.

„Jsme moc rádi, že nám oba hráči potvrdili svou účast na slavnostním ceremoniálu, Jan Košťál kvůli němu dokonce přiletí z Anglie, kde v posledních letech žije. Oba patří neodmyslitelně mezi novodobé klubové legendy a své místo v Síni slávy karlovarského hokeje si jednoznačně zaslouží. Věříme, že je přivítá zaplněná KV Arena tak, jak si oba zaslouží,“ uvedl k chystanému ceremoniálu PR a média manažer klubu Daniel Kubelka.

Společně s uvedením do klubové Síně slávy, která aktuálně čítá 29 členů, budou ze sady dresů karlovarského A-týmu vyřazena i čísla, která jsou s oběma útočníky neodmyslitelně spjata. Pod strop haly tak bude vyvěšeno číslo 46, které nosil Petr Kumstát, a také číslo 26 Jana Košťála.

Fanoušci se před a během zápasu mohou těšit také na rozšířený doprovodný program, který budeme postupně zveřejňovat.