HC Energie Karlovy Vary

Petr Hamalčík vypomůže prvoligovému Sokolovu

Dvaadvacetiletý brankář Petr Hamalčík bude v nové sezoně členem prvoligového Baníku Sokolov. Talentovaný gólman, který si v uplynulém ročníku odbyl v dresu Energie svou extraligovou premiéru, se již zapojil do přípravy partnerského klubu.

„Chceme, aby si Petr vydobyl silnou pozici a odchytal co nejvíce zápasů, což je pro jeho rozvoj nesmírně důležité. Tím, že bude působit v Sokolově, ho budeme mít více na očích a budeme ho moct kdykoliv využít i v našem týmu,“ říká k aktuální brankářské situaci trenér brankářů Pavel Kněžický.

Hamalčík bude v Sokolově působit v rámci tzv. Development programu, který je určen pro rozvoj mladých hráčů. V Baníku už touto formou hrají obránce David Tureček či útočník Adam Křemen, kteří jsou kmenovými hráči Energie a v minulosti nastupovali za karlovarskou mládež.

Stejně jako někteří jiní hráči, tak i Hamalčík může v nové sezoně za Karlovy Vary v rámci střídavých startů nastupovat. Pražský rodák zahájí i přes svůj mladý věk už sedmou sezonu mezi dospělými. Nejprve sbíral zkušenosti ve 2. lize, kde hájil barvy Letňan, Pelhřimova či Písku, později pak okusil hokej i o patro výše, když oblékl dresy prvoligové Kadaně a Ústí nad Labem. Právě po vynikající sezoně 2020-21 v dresu Lvů si ho všimli zástupci Energie a podepsali s ním kontrakt.

Hamalčík v minulé sezoně oblékal dres prvoligového Šumperka, kde patřil k nejlepším hráčům, ale ani jeho výkony nezabránily Drakům v sestupu do 2. ligy. Na začátku letošního ledna pak poprvé oblékl dres Energie i v extraligovém zápase, když naskočil do rozehraného zápasu na ledě Pardubic.