HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: Je to moje nejlepší sezona, mám v týmu ale i jiné povinnosti

Energetikům se v pátek podvečer podařilo sestřelit třetí Pardubice 4:1. Do střelecké listiny přispěl i Michal Plutnar, který prožívá svou nejlepší sezonu, po 22 zápasech má na kontě již 15 bodů. ,,Mám pocit, že nejvíce jsem měl čtrnáct bodů, takže už je moje nejlepší. Sezona ještě nekončí, takže se budu snažit dělat maximum abych týmu pomohl a třeba to tam bude padat dál," říká karlovarská sedmička.

Michale, máte za sebou úspěšný zápas s Pardubicemi. Jak byste ho zhodnotil?
Bylo to nesmírně těžké a odbojované utkání, od každého z nás. Poslední zápasy byly vždy těsné, buďto jsme je těsně vyhráli, nebo prohráli. Konečně mělo to utkání klidnější závěr. Víme ale, že nás čekají další těžké souboje, musíme to tedy hodit za hlavu a soustředit se na dalšího soupeře.

Pardubice jsou v tabulce extraligy na třetím místě. Jak důležitá je výhra proti tak vysoko postavenému soupeři?
Je to určitě dobré na psychiku, porazit takhle silné mužstvo. Letos je ale ta soutěž tak strašně vyrovnaná, že každý zápas je nesmírně těžký. Takže můžeme i my, níže postavený tým porazit někoho takhle vysoko. Není to tedy nemožné. My v tom musíme pokračovat a sbírat takhle body.

Ve druhé třetině vám nebyl uznán gól, stejně jako v zápase s Kladnem. Nevnímali jste to už jako prokletí?
S tím Kladnem už je to bohužel za námi, to už nikdo nevrátí. Dnes, abych pravdu řekl jsem tu situaci neviděl, takže nemůžu hodnotit. Samozřejmě to mrzelo. O to lepší pocit to byl, že hned v dalším střídání padl gól.

Ten gól padl z vaší hokejky hned po vhazování. Jak byste tu situaci popsal?
Dohodli jsme se, že po buly zkusíme vystřelit a půjdeme do brány. Já jsem viděl, že proti mně jede blokující hráč, takže jsem se ho snažil netrefit, zároveň trefit bránu a padlo to tam. Za což jsem rád.

Po aktuálně 22 odehraných zápasech máte na kontě 15 bodu, což je skoro bod na zápas. Co k tomuto výkonu dodat?
Je to trochu zvláštní, protože mi přijde, že jsem měl i podobné starty do sezon, ale takhle mi to tam nepadalo. Nevím čím to je. Jsem za to rád, že mohu takhle pomoct týmu. Potřebujeme ale spíše ty body týmové, abychom stoupali tabulkou vzhůru.

Když se podíváme na statistiky, tak tohle je jedna z vašich nejlepších sezon…
Už je. Mám pocit, že nejvíce jsem měl čtrnáct bodů, takže už je moje nejlepší. Sezona ještě nekončí, takže se budu snažit dělat maximum abych týmu pomohl a třeba to tam bude padat.

Máte nějaký osobní cíl do konce sezony?
Ne. Tohle nikdo moc neřeší. Jdeme od zápasu k zápasu. Mám i jiné povinnosti v týmu. Musím se soustředit na oslabení, abychom ty góly spíše nedostávali.

Jste ve skvělé formě. Nepomýšlel jste před uplynulou reprezentační pauzou na pozvánku do národního týmu?
Dělali jsme si to z toho srandu. Tam sledují a vybírají lepší hráče. Zaměřuji se tedy, abychom udělali dobrý výsledek tady.

Související články