HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: Rozhodl třetí gól soupeře

Karlovarská Energie nezvládla ani podkrušnohorské derby a odjíždí z Litvínova bez bodu. Jiskru naděje vykřesal svou gólovou střelou obránce Michal Plutnar, který snižoval na rozdíl jediné branky. Domácí pak ale přidali ještě dva přesné zásahy při karlovarské powerplay a ovládli i druhý vzájemný duel letošní sezóny.

Michale, třetí porážka v řadě. Asi jste rádi, že následuje reprezentační přestávka?
Určitě si potřebujeme trochu odpočinout, hlavně v hlavách. Dnes jsme zase udělali zbytečnou chybu, kdy nám soupeř odskočil na 1:3. Kdybychom to bývali podrželi a vyrovnali, bylo by to jiné. Bohužel, to se tak v hokeji někdy stane. Musíme to hodit za hlavu a dobře potrénovat.

Dostali jste už 62 branek, vícekrát inkasovalo jen poslední Kladno. Bude to hlavně defenziva, co budete v přestávce zlepšovat?
My se tomu věnujeme neustále. Ani nedokážu říct, co přesně děláme špatně. Něco ale určitě jo, když takhle moc inkasujeme. Každopádně se na to musíme zaměřit ještě více a zlepšit to.

Mrzí poslední dvě porážky o to víc, že šlo o derby?
Vždycky to hrozně mrzí. Na tyhle zápasy chodí vždy plno fanoušků, kteří jsou ohromně znát. Jen nás mrzí, že jsme je nedokázali potěšit výhrami. Vždycky je super si s nimi po vyhraném derby zařvat.

Jak moc ty poslední zápasy ovlivnil fakt, že vám chybí pět hráčů základní sestavy?
Určitě je to těžké, zejména psychicky. Ale všichni kluci, co nám chodí pomoct, jsou výborní hokejisti skvěle sem zapadli. Každý se snaží, bojuje. Znát je to snad jen na systémových věcech a sehranosti.

V posledních utkáních vám nešla upřít snaha. Ale vypadalo to, jako by už jste neměli z čeho brát. Chyběly vám skutečně síly?
Já si spíš myslím, že to bylo v hlavách. Čím víc chceme, tím je to vždycky horší. V útočné fázi se k nám puky neodráží a máme v koncovce celkově dost smůly. Potřebujeme se hlavně trochu uklidnit a potrénovat. Po pauze začneme zase vše dělat tak, jak máme a já věřím, že pak se k nám přikloní zpět i kus toho štěstí a budeme zase vyhrávat.

Vstřelil jste teprve první gól v letošní sezóně. Byla to úleva?
Samozřejmě. Já se vždy snažím pomoct týmu jak to jen jde. A ty góly se ode mě teď očekávají, protože hraju přesilovky. Takže jsem moc rád, že mi to tam spadlo. Ale převládá zklamání z toho, že se nevyhrálo.

Můžete prozradit, jaký teď máte plán? Bude i nějaké zasloužené volno?
Volno určitě bude. Díky vložené dohrávce s Olomoucí nebude ale tak dlouhé. Ale každý den, kdy nebudeme muset na stadion, bude fajn. Chodíme tam totiž každý den už od léta a máme toho dost. Volno strávím s rodinou a kamarády, potřebuji si pořádně vyčistit hlavu.

Děkuji za rozhovor.

Související články