HC Energie Karlovy Vary

Poslední zápas přes pauzou, Energie míří do Litvínova

K poslednímu zápasu před reprezentační přestávkou vyrazí energetici k dalšímu derby, tentokrát podkrušnohorskému. Dokáže Energie zvítězit na dalším soupeřově ledě? Nebo se bude podruhé v sezóně radovat litvínovská Verva? Utkání startuje v 15:30.

Kde utkání sledovat: Online přenos

O SOUPEŘI

Litvínov se po nevydařeném úvodu zvedá. Zatím to vypadá, že zabírá léčba Mlejnkem. Bývalý karlovarský trenér se stal koncem října, po odvolání Vladimira Růžička, hlavním trenérem Vervy. Se svými novými asistenty, Robertem Reichlem a Davidem Kočím, odkaučoval zatím čtyři utkání a pokaždé bodoval. Vítěznou premiéru si odbyl doma proti Spartě, kterou jeho svěřenci přejeli rozdílem 4:0. V dalším kole vybojovali jeho hráči cenné dva body na ledě Liberce, kde zvítězili 3:2 po prodloužení. Následovalo domácí vítězství 6:4 nad českobudějovickým Motorem. Porážku ochutnali až v posledním kole na ledě Kladna, kterému podlehli 2:3 po prodloužení. Tato porážka mrzí o to víc, že ještě tři minuty před koncem vedli litvínovští hokejisté o dvě branky. Páteční porážka je navíc vrátila na dno extraligové tabulky. Verva je poslední a ztrácí bod na předposlední Kladno.

Hned šest hráčů Litvínova již nasbíralo více než deset kanadských bodů. Produktivitě vévodí Giorgio Estephan (4+11), jenž odehrál jen šestnáct duelů. Pyšní se tedy zatím necelým bodem na zápas, což je velmi dobrá bilance. Jen o bod méně má na kontě útočník Šimon Stránský (5+9). Nejlepším střelcem Vervy je společně s Andrejem Kudrnou (7+1) šikovný Patrik Zdráhal. Nejproduktivnějším obráncem je desetibodový Kristaps Zile. Lotyšský bek je zároveň nejlepší ve statistice účasti na ledě, kde má aktuálně 5 kladných bodů.

Jestli někde tlačí Litvínov bota, pak je to jednoznačně post gólmana. Už se zdálo, že mají jedničku vyřešenou, když z Komety přivedli Mateje Tomka. Mladý Slovák prokazoval dobré výkony. Na konci utkání s Libercem se však nešťastně zranil a bude svému týmu ještě nějaký čas chybět. Důvěru proto dostává loňská jednička, sedmadvacetiletý Denis Godla. Jeho čísla ale zatím nejsou vůbec dobrá. Úspěšnost zákroků 86,84% ho řadí mezi statisticky nejhorší brankáře extraligy. Dokážou na něj najít v neděli recept karlovarští hokejisté?

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa (A), Havlín, Mikyska, Rulík – Rachůnek (C), Gríger, Kružík – Koblasa, Hladonik, O. Beránek (A) – Redlich, Jiskra, Kohout – Sapoušek, Zadražil, Osmík.
HC Verva Litvínov: Godla (Zajíček) – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.

Z KABINY ENERGIE

Karlovarští neprožívají zrovna vydařené období a zřejmě už vyhlíží reprezentační přestávku. Aby také ne. V pátek trenérům chyběla hned kompletní pětice. Dlouhodobě zraněné Kofroně, Rohana a kapitána Vondráčka doplnili marodku ještě Černoch s Pulpánem. Energetici táhnou závěry posledních zápasů na tři lajny, což se logicky projevuje na úbytku fyzických sil. V pátek možná i vlivem toho ztratili výborně rozehrané západočeské derby.

Ani v neděli nebude sestava kompletní. Je ale jisté, že se do ní vrátí jedno, karlovarským fanouškům, velmi známé jméno. Za Energii po dlouhé době nastoupí útočník Michal Vachovec, kterého si vedení karlovarského klubu vypůjčilo z prvoligové Poruby. Urostlý útočník by měl uplatnit zejména svůj důraz, který byl vždy jeho hlavní doménou. Letos se mu však daří i bodově. V aktuálním ročníku Chance ligy odehrál sedmnáct duelů a posbíral v nich 12 bodů. Prosadí se střelecky také v podkrušnohorském derby?

Karlovarští trenéři budou mimo jiné spoléhat na formu Petra Koblasy. Šikovný útočník se v pátek proti Plzni dvakrát gólově prosadil a od hattricku ho dělily doslova centimetry. V letošním ročníku už pálil do černého devětkrát a v tabulce střelců mu aktuálně náleží dělené třetí místo. Zapíše si desátý přesný zásah ještě před reprezentační pauzou?

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 6.11.2022

Plutnar: Rozhodl třetí gól soupeře