HC Energie Karlovy Vary

Plutnar: Začátky zápasů musíme zlepšit

V loňské sezoně patřil k nejproduktivnějším obráncům týmu,letos naopak zastává úplně jinou roli a ovládá statistiku účasti na ledě. Karlovarský zadák Michal Plutnar tak prožívá další vydařenou sezonu. V utkání s Hradcem Králové navíc perfektně rozjel první gólovou akci svého týmu a po delší době si připsal asistenci.

Michale, z utkání s Mountfieldem berete bod. Je to vzhledem k vývoji zisk nebo ztráta?
Z mého pohledu je to určitě ztráta. Začátek zápasu nám bohužel nevyšel, ale od druhé třetiny jsme byli lepší. Ve třetím dějství jsme měli mnoho šancí a mohli zápas přiklonit na svou stranu. Bohužel se nám to nepovedlo, zápase šel do prodloužení a v něm byl šťastnější soupeř. Musíme to hodit za hlavu a makat dál.

Co se stalo v úvodu utkání, kdy byl Hradec jasně lepší?
Oni při prvním gólu skvěle sehráli hybridní icing. Je strašně těžké to bránit. Oba jejich útočníci uháněli v plné rychlosti na naší branku, zatímco my jsme stáli ve středním pásmu a než jsme se stihli otočit, byli Hradečtí o hokejku za námi a dali gól. Nešlo z naší strany o žádné podcenění, ale začátky musíme zlepšit.

Fanoušci do první komerční přestávky stávkovali a nefandili. Vnímali jste to i vy na ledě?
Samozřejmě jsme to vnímali, ale nemůžeme se na to vymlouvat. Samozřejmě je nepříjemné, když je v hale ticho a fanoušci nefandí. Ve třetí třetině naopak byla jejich podpora strašně znát. My se ale musíme soustředit na hru a tyhle věci úplně nevnímat.

V minulé sezoně jste pravidelně sbíral kanadské body. Letos naopak vládnete tabulce v účasti na ledě. Jak vnímáte svou novou roli?
Takový je hokej. Přišli sem kvalitní obránci a moje role se tím pádem trochu změnila. Ale hokej je naše práce. Takže to, co po nás trenéři chtějí, musíme akceptovat. To, že se mi loni dařilo sbírat kanadské body, bylo příjemné, ale já budu radši, když budeme sbírat body jako tým a postoupíme konečně do play off.

V utkání s Hradcem jste si připsal asistenci, když jste rozjel první gólovou akci. Můžete tu situaci popsat?
Brankář tam hodil hokejku, byl i, myslím si, signalizovaný trest. Ale byl to hrozný zmatek. Hrálo se čtyři na čtyři, ke mně se puk odrazil ve středním pásmu. Já jsem to měl na bekhend a říkal jsem si, že nemá cenu střílet. Viděl jsem na druhé straně Vojtu Poláka, tak jsem mu to dal a nakonec to se štěstím skončilo v bráně.

Ve třetím dějství bylo k vidění několik tvrdých a diskutabilních zákroků. Jak moc těžké je udržet v těchto momentech nervy a soustředit se na hru?
Nic jiného nám bohužel nezbývá. Takové zápasy jsou. Když se budeme zabývat tím okolím, akorát nás to vyvede z míry. Musíme se soustředit na svou hru a tyhle věci neřešit.

V neděli jedete do Mladé Boleslavi, která je v laufu. S jakou ambicí tam vyrazíte?
My chceme každé utkání vyhrát. Musíme si pohlídat úvod utkání. Boleslav výborně bruslí, takže si na to musíme dát pozor a přebruslit je. Věřím, že se na ně výborně připravíme a vyhrajeme.

Děkuji za rozhovor.

Související články